... / Story's / Actueel / ‘Nieuwe’ zanger geeft RAMSES extra boost
Actueel

Updated 09/07/2024

Actueel

‘Nieuwe’ zanger geeft RAMSES extra boost

De Belgische hardrockband RAMSES heeft aangekondigd dat Marc De Veirman, die reeds actief was bij Ramses in 1997 en destijds vier nummers inzong op het mini album ‘Secrets’, terug van de partij is.

RAMSES werd in 1990 opgericht door gitarist Stefaan Lambrecht, voorheen bekend als de man achter metalband Axel. De melodieuze hardrockers laten zich inspireren door het Oude Egypte, in de songteksten gaat het meestal over Egyptische mythologie. Nadat hun eerste demo met drie nummers de nodige belangstelling wist los te weken, tekende de band in 1993 een platencontract bij het Antwerpse Pinball Records. Kort daarop verscheen het album ‘Faith In Rebirth' dat werd geproducet door Peter De Wint (ex-Crossfire, ex-Ostrogoth en Mystery). De plaat leverde RAMSES flink wat concerten op in clubs en festivals in België en Nederland. Na enkele bezettingswissels namen ze begin 1997 vier nieuwe nummers op met de toen nieuwe zanger Marc De Veirman, maar door de split van de band bleef de mini-cd ‘Secrets’ onuitgebracht.

Ramses 24 (1)

RAMSES anno 2024 met de nieuwe frontman

Nieuwe hogepriester

Toen Lost Realm Records in 2016 het eerste album + de vier nummers van de mini-cd uitbracht op de ‘The Secrets Of Faith In Rebirth’ reissue-cd, werd het zaadje voor een reünie geplant. Uiteindelijk duurde het nog tot 2019 voordat Ramses 2.0 geboren werd. Bandoprichter Stefaan Lambrecht en ‘Faith In Rebirth’-zanger Kurt Verschelden haalden de banden opnieuw aan en al snel werd een nieuwe line-up gevormd met gitarist Frank Deroubaix (ex-Axel / ex-Runaway), bassist Michel Hautier (ex-Hands Of Mercy) en drummer Kris Poelman die later werd vervangen door Quinten Van Den Abbeele. Kurt Verschelden verliet de band in april 2024, maar nu kondigt RAMSES met de terugkeer van Marc De Veirman een nieuwe hogepriester als frontman aan. “Door de aanwinst van deze power zanger krijgt RAMSES een extra boost”, vertelt Stefaan Lambrecht. “We zijn ondertussen al volop bezig met nieuwe nummers.”