... / Story's / Actueel / OBITUARY heeft nieuw album klaar en komt naar Europa
Actueel

Updated 12/11/2022

Actueel

OBITUARY heeft nieuw album klaar en komt naar Europa

OBITUARY keert binnenkort terug aan het death metalfront met hun nieuwe album ‘Dying of Everything’. Het album verschijnt op 13 januari 2023 op LP, CD, cassette en digitaal via Relapse Records. Vandaag kunnen de fans alvast kennismaken met een eerste track in de vorm van een video voor ‘The Wrong Time’.

"We kunnen niet enthousiaster zijn om EINDELIJK dit nieuwe album in de handen van de fans te krijgen”, luidt de commentaar uit het kamp van de band uit Florida. “We kozen ‘The Wrong Time’ als eerste single omdat het een perfecte weergave is van de sound, de stijl en het gevoel waar we voor gingen in de studio. Het is een geweldig voorproefje van wat je kunt verwachten van ‘Dying of Everything’.”

Obituary

Het nieuwe album verpulvert de aloude traditie van vroege OBITUARY-klassiekers zoals ‘Slowly We Rot’ en ‘Cause Of Death’, maar sluit aan bij het moordende geluid dat de band sinds ‘Xecutioner’s Return’ (2007) in hun eigen studio verder heeft geperfectioneerd.”

Het is vrij ongebruikelijk dat een band die al sinds de jaren 80 bestaat, zijn beste werk aflevert in de jaren 2020, maar dat is precies wat OBITUARY (naar eigen zeggen) heeft bereikt door hun doe-het-zelf-houding en het onophoudelijke touren op wereldwijd niveau. "Ik denk dat het op passie neerkomt", beweert zanger John Tardy. “Ik zeg het al de hele tijd, maar als iets niet leuk is, doe ik het niet. En we hebben vandaag meer plezier dan ooit.”

OBITUARY komt in januari/februari 2023 naar Europa met Trivium en Heaven Shall Burn.

Tracklist

Ob Alb
  1. Barely Alive
  2. The Wrong Time
  3. Without a Conscience
  4. War
  5. Dying of Everything
  6. My Will To Live
  7. By the Dawn
  8. Weaponize the Hate
  9. Torn Apart
  10. Be Warned

Tourdata

17/01/23 – 013, Tilburg (NL)

31/01/23 – AB, Brussel (BE)