... / Story's / Markant / SAVAGE LANDS (met leden van Megadeth, Sepultura en Obituary) en Season of Mist ondersteunen natuurbehoud
Markant

SAVAGE LANDS (met leden van Megadeth, Sepultura en Obituary) en Season of Mist ondersteunen natuurbehoud

“Door deze samenwerking willen we de bossen in Costa Rica steunen”, luidt het bij Season of Mist. “Dit is de eerste keer dat een platenlabel samenwerkt met een non-profitorganisatie en haar muziek uitbrengt.”

Sl2

Nadat ze met eigen ogen hadden gezien hoe ontbossing het ecosysteem van Costa Rica bedreigt, begonnen twee boze metalheads hun eigen non-profitorganisatie. Vernoemd naar hun gezamenlijke passie voor heavy metal en het behoud van wilde dieren, werd SAVAGE LANDS in 2022 opgericht door Megadeth-drummer Dirk Verbeuren (foto) en muzikant-activist Sylvain Demercastel, die in Costa Rica woont. "Toen we dagelijks de kettingzaag hoorden omwille van de vastgoedkoorts die het ecosysteem van Costa Rica verwoestte, vonden we het tijd om een nieuw soort actie te starten", zegt Sylvain. "We reiken daarom de hand naar de actieve gemeenschap van metalheads."

Vandaag presenteert SAVAGE LANDS hun eerste single ‘The Last Howl’ met bijdragen van Andreas Kisser (Sepultura) en John Tardy (Obituary). 100% van de royalty's van het nummer gaan naar de bescherming van bedreigde landen tegen ontbossing.

Natuurreservaten, groene zones en bosgrond

Sl1

SAVAGE LANDS zamelt geld in voor herbebossing. Met hun eigen royalty's, donaties en andere inzamelingsacties bouwt de organisatie natuurreservaten, legt ze groene zones aan en koopt ze bosgrond aan voor andere beschermingsprojecten. Ze werken samen met andere non-profits, maar ook met wetenschappers en bosbouwingenieurs. Sinds hun oprichting in 2022 hebben Verbeuren en Demercastel de steun gekregen van andere gepassioneerde metalheads. Op de lijst staan ook leden van Heilung, Gojira, Lamb of God, Lord of the Lost en Testament.

Door naar de nieuwe single te luisteren doneert u al rechtstreeks aan het behoud van de bossen. U kunt ook een extra stap zetten door rechtstreeks aan het goede doel te doneren via: https://savagelands.org/donation/

Sl3

SAVAGE LANDS is ...

Dirk Verbeuren (Megadeth) - Drums

Sylvain Demercastel - Gitaar

Andreas Kisser (Sepultura) - Gitaar

John Tardy (Obituary) - Zang

Poun (Black Bomb A) - Zang

Etienne Treton (Black Bomb A) - Basgitaar

Sl4