... / Story's / Markant / Z2 Comics en JUDAS PRIEST presenteren 'The Screaming For Vengeance' graphic novel
Markant

Updated 19/12/2021

Markant

Z2 Comics en JUDAS PRIEST presenteren 'The Screaming For Vengeance' graphic novel

Het origineel ogende sciencefiction-epos is gebaseerd op het best verkochte album aller tijden van de band: ‘Screaming For Vengeance’. Het stripverhaal wordt uitgebracht naar aanleiding van het 40-jarig jubileum van deze heavy metalklassieker.

Judas Priest Screaming For Vengeance - Copyright © 2021 Chipster PR & Consulting, Inc.

De ‘Metal Gods’ van JUDAS PRIEST werkten hiervoor samen met schrijvers Rantz Hoseley (Comic Book Tattoo, The Heroin Diaries), Neil Kleid (Savor) en kunstenaar Christopher Mitten (Hellboy en The B.P.R.D.).

Het verhaal speelt zich af in de toekomst meer bepaald over een slordige 500 jaar. Een ring van steden cirkelt rond een dode wereld. Alles wordt gecontroleerd door een heersende elite die de touwtjes strak in handen heeft en elke vorm van kritiek of verzet in de kiem smoort. Wanneer een naïeve ingenieur per ongeluk de status quo bedreigt met een essentiële wetenschappelijke ontdekking wordt hij verbannen naar de desolate wereld beneden, waar het elke dag een strijd is om te overleven. Vraag is: berust hij in zijn lot en aanvaardt hij een leven als banneling of is hij uit op wraak?

‘Screaming For Vengeance’ werd oorspronkelijk uitgebracht in juli 1982 en luidde het succes in van JUDAS PRIEST in Noord-Amerika. De eerste single van het album, ‘You've Got Another Thing Coming’, zou een van de grootste hardrockhits in de geschiedenis blijken te zijn en blijft tot op de dag van vandaag wereldwijd muziekliefhebbers en fans aanspreken. Het album stond op nummer drie in Rolling Stone's lijst van ‘100 beste metalalbums aller tijden’ (2017) en wordt over de hele wereld gevierd als een van de meest markante momenten in het genre.

Het stripboek ‘Judas Priest: Screaming For Vengeance’ wordt in juli 2022 uitgebracht met zowel een slappe als harde kaft en is te verkrijgen in de betere boekhandels, stripwinkels en platenwinkels. Er komen ook speciale gelimiteerde luxe en super de luxe versies uit met een exclusieve jubileum vinyl elpee, prints en meer. Vooraf bestellen kan exclusief via de Z2-website.

Graphic novel 01 - Copyright © 2021 Chipster PR & Consulting, Inc. Graphic novel 02 - Copyright © 2021 Chipster PR & Consulting, Inc.