... / Story's / Actueel / Op 18 april 2023 komt de Amerikaanse christelijke rockband SKILLET terug naar België
Actueel

Op 18 april 2023 komt de Amerikaanse christelijke rockband SKILLET terug naar België

Op 18 april komt de Amerikaanse christelijke rockband SKILLET terug naar België voor hun 'Day of Destiny Tour’ in Paleis 12 CLUB+ in Brussel. Als speciale gasten nemen ze twee andere kleppers mee: Like A Storm en Eva Under Fire. 

Skillet Foto

Foto: Chrissy Nix

Niet elke vorm van rebellie zit geworteld in duisternis. Als een van de best verkopende rockbands van de 21e eeuw blijft SKILLET zich afzetten tegen conventies, twijfels, verwachtingen en regels om zo tot verlichting te komen. De tweemaal voor een GRAMMY® Award genomineerde band (John Cooper [leadzang/bas], Korey Cooper [gitaar/keyboard], Jen Ledger [drums/zang] en Seth Morrison [leadgitaar]) raakt nooit aan hun integriteit. In plaats daarvan volgden ze met hun intens geluid, onmiskenbare energie en onverwoestbare gedrevenheid hun eigen pad naar ongekende hoogten.

Op hun elfde album ‘Dominion’ roept SKILLET op tot een ander soort opstand, net op een moment waarop de wereld daar het meeste nood aan heeft ... "Ik noem het positieve rebellie”, benadrukt John. "Het is een rebellie tegen interne invloeden zoals angst en bezorgdheid. Een rebellie tegen externe krachten die willen dat je iets bent wat je niet wilt zijn. Het is een viering van de vrijheid die we genieten in ons leven. Het is erg anti-establishment. Het is een oproep om op te komen voor dat waar je in gelooft en je niet de mond te laten snoeren. Op sommige plaatsen is die instelling misschien niet zo populair, maar het is het toppunt van rock-'n-roll”, lacht hij. 

Skillet Paleis 12 2023

Toen de wereldwijde pandemie 2020 abrupt stillegde, ging SKILLET op creatief vlak gewoon door. De muzikanten logden in op Zoom en namen in de loop van het jaar samen met producer Kevin Churko [Papa Roach, Disturbed, Five Finger Death Punch] en co-schrijver Kane Churko het album ‘Dominion op. De Churko's inspireerden de band om hun muziekhorizon nog maar eens te verbreden.

Maar de ultieme rebellie van SKILLET barst nu los! "Ik hoop dat dit album je de kracht geeft om vastberaden te zijn, zelfs als dat je onpopulair maakt”, besluit John. "Misschien inspireert het je wel om iets te zeggen waar je de moed niet voor had. Muziek maken is onze passie, en we hebben het geluk dat we het nog steeds kunnen doen. We hebben een klein plekje in de rockmuziek weten te veroveren door tegen de stroom in te gaan, en we zijn niet van plan om dat op te geven. Dit is weer een nieuw tijdperk voor SKILLET.”

Ontdek dit nieuwe SKILLET tijdperk live op 18 april in Paleis 12 CLUB+ in Brussel. Tickets zijn te koop vanaf vrijdag 10 februari om 10 uur via greenhousetalent.com.