... / Story's / Actueel / Skillet viert de vrijheid met 'Dominion'
Actueel

Updated 13/01/2022

Actueel

Skillet viert de vrijheid met 'Dominion'

Op 14 januari brengt Skillet eindelijk hun langverwachte album 'Dominion' uit. De Amerikaanse christelijke rockband uit Wisconsin deelde eerder al enkele tracks waaronder 'Surviving The Game' dat intussen goed is voor meer dan 6 miljoen streams.

Skillet Foto

Photo credit: Chrissy Nix

'Dominion' is het ondertussen al elfde album van Skillet en werd geproducet door Kevin Churko (Papa Roach, Disturbed, Five Finger Death Punch). De plaat bevat songs van de hand van John Cooper, Korey Cooper, Kevin Churko en Kane Churko. Op het nieuwe album hanteert Skillet haar bekende formule en voegt daar de nodige extra ingrediënten aan toe die het geluid meer opentrekken en in zowel heaviër als iets zachtere richtingen sturen.

Skillet Cover

Hoewel lead singer John Cooper de jongste jaren een meer uitgesproken mening over politieke toestanden liet horen, is ‘Dominion’ zeker geen politiek album geworden. ‘‘Dominion’ gaat over de bevrijding van angst en de viering van de vrijheid om te zijn wie we willen zijn, te zeggen wat we willen zeggen en te geloven wat we willen geloven’, vertelt hij. ‘In zekere zin is het een herinnering aan de rechten die we van God hebben gekregen en waarmee we zijn geboren. Het is tijd om terug een ​​soort van controle over ons leven te krijgen en geen slaaf van angst meer te zijn. Ik hoop dat mensen zich door deze plaat gesterkt, geïnspireerd en verheven zullen voelen en opnieuw gaan rocken als de beesten.’