... / Story's / Actueel / Fans zien JUDAS PRIEST liever niet als viermansband
Actueel

Updated 12/01/2022

Actueel

Fans zien JUDAS PRIEST liever niet als viermansband

JUDAS PRIEST heeft aangekondigd dat ze de op stapel staande tournee om hun vijftigjarig bestaan te vieren zullen aanvatten als viermansband. Tourgitarist Andy Sneap wordt vriendelijk bedankt voor bewezen (live)diensten, maar blijft wel deel uitmaken van het productieteam. Fans reageren ontgoocheld.

Judas Priest 50 Heavy Metal Years affiche

Het bericht op de website en social media van de band is kort, maar duidelijk: “We are chomping at the British Steel bit to return to World touring…. celebrating 50 Years of Judas Priest as an even more powerful, relentless four piece Heavy Metal band - with Glenn coming out on stage with us here and there as before…..!! Big thanks to Andy for all you've done and continuing to be in the production team for our new album....”

De reacties van de fans op social media zijn niet mals. Het overgrote deel laat zich negatief uit over de beslissing en stelt dat Judas Priest met één gitarist niet de band is die ze willen zien. Het ‘twin guitar’-geluid is net wat Judas Priest zo uniek maakt. Velen schreeuwen om de terugkeer van KK Downing die de band in 2011 in niet bepaald vriendelijke omstandigheden verliet. Anderen willen dan weer dat Andy Sneap, producer en tourgitarist tijdens de Firepower World Tour, live aan boord blijft of ‘desnoods iemand anders’ de dienst uitmaakt.

Sneap zelf reageerde dat hij de beslissing kort voor de bekendmaking had vernomen via een telefoontje van Rob Halford. “Hij belde me afgelopen maandag en zei dat ze verder wilden als een viertal”, vertelde hij aan Blabbermouth. Sneap merkte verder op dat hij het “ongelooflijk teleurstellend” vindt, maar de beslissing respecteert want “ze hebben duidelijk een visie hoe ze willen dat dit uitpakt". Hij voegde er nog aan toe dat het “altijd al een tijdelijke situatie was” en dat hij “de band altijd zal helpen, ook in de toekomst."