... / Story's / Actueel / OPETH-bassist maakt Spaanstalig album met WHITE STONES
Actueel

Updated 28/06/2024

Actueel

OPETH-bassist maakt Spaanstalig album met WHITE STONES

WHITE STONES is de tweede muzikale speeltuin van OPETH-bassist Martín Mendéz. De band brengt vandaag hun derde studioalbum ‘Memoria Viva’ uit via Reigning Phoenix Music (RPM). De negen nummers zetten Mendéz' eigen benadering van progressieve death metal voort, en nemen luisteraars mee in een soundscape die dit keer opgeluisterd wordt met Spaanse teksten. Een mooi voorbeeld van de creaties van WHITE STONES is hun bewerking van de klassieker 'Vencedores Vencidos'.

'Vencedores Vencidos' werd origineel gebracht door Patricio Rey y sus Redonditos de Ricota. “Een mythische Argentijnse rockband, zeer bekend in heel Latijns-Amerika, en een band die een grote invloed op mijn jeugd heeft gehad”, vertelt Mendéz. 'Vencedores Vencidos' is een van hun all-time klassiekers en ik voel me vereerd om een cover van hen op ons album te hebben!"

WHITE STONES-zanger Eloi Boucherie Eloi voegt eraan toe: "Het was een echte uitdaging en onvergetelijke ervaring om een cover te maken van dit onsterfelijke nummer. Ik hoop dat jullie er net zo van zullen genieten als wij van de herinterpretatie."

White Stones

WHITE STONES - Foto: Sandra Artigas

In het Spaans

"Een album in het Spaans maken is iets wat ik al heel lang wilde doen”, gaat Mendéz verder. “We hebben het geprobeerd met onze tweede plaat ‘Dancing Into Oblivion’, maar toen konden we onszelf er niet van overtuigen dat het werkte op dat album. Deze keer lukte het wel!”

"Een van de meest opvallende aspecten van dit nieuwe album, afgezien van het feit dat er muzikaal geen creatieve grenzen zijn gesteld, is inderdaad de uitdaging geweest om in het Spaans te zingen”, bevestigt Eloi. “We geloven dat we een nieuwe manier hebben gevonden om iets nieuws te blijven geven aan de WHITE STONES sound, en van dit muzikale voorstel iets uniekers te maken.”

Tracklist

Mem Viva White
  1. Memoria Viva
  2. Humanoides
  3. D-Generación
  4. Zamba de Orun
  5. La Ira
  6. Somos
  7. Grito al silencio
  8. Vencedores Vencidos
  9. Yemayá