... / Story's / Actueel / YOUR HIGHNESS stelt nieuw album voor op DESERTFEST - Beluister hier de eerste single
Actueel

Updated 26/06/2024

Actueel

YOUR HIGHNESS stelt nieuw album voor op DESERTFEST - Beluister hier de eerste single

In de afgelopen jaren is België een kweekvijver geworden voor getalenteerde sludge/stoner metalbands. Het Antwerpse YOUR HIGHNESS is een van de topacts in die scene. De band maakt zich nu op voor hun vierde full album ‘Under The Weight’ dat op 11 oktober 2024 zal verschijnen via Polderrecords. De digitale en fysieke release valt samen met hun optreden op Desertfest Antwerpen, gevolgd door een release party in ZAPPA in Antwerpen op 9 november 2024. De eerste single ‘Fire To The Storm’ belooft alvast het beste.

Na hun titelloze EP in 2010 en het stevige debuutalbum ‘Cults 'n' Cunts’ in 2011, kwam het vijftal pas echt goed op dreef met de release van ‘City In Ruins’ in 2015. Dit tweede full album was een krachtig statement en leverde hen optredens op onder meer Graspop Metal Meeting op, waar hun live performance een blijvende impact achterliet. 2015 was overigens een cruciaal jaar voor YOUR HIGHNESS, niet in het minst dankzij de samenwerking met de Vlaamse komiek Philip Geubels voor de video ‘Desert Kater’ en hun status als ‘artists in residence’ in de Antwerpse concertzaal Trix.

YH 2024 Ezgif.Com Webp To Jpg Converter

Eerste single

De band bleef in de daaropvolgende jaren de creatieve grenzen verleggen met de release van hun gelijknamige album in 2019, waarbij de track ‘The Flood’ geregisseerd door "Welp" regisseur Jonas Govaerts.

YOUR HIGHNESS heeft ondertussen ook een uitstekende live-reputatie opgebouwd door onophoudelijk te touren in heel Europa. In 2022 brachten ze de EP ‘The Ragbag Vol. 1’ uit en nu is het dus tijd voor ‘Under The Weight’ dat op 11 oktober 2024 zal verschijnen via Polderrecords. De officiële visualiser van ‘Fire To The Storm’ ziet en hoort u hieronder.