... / Story's / Actueel / PANDORA'S KEY brengt single en videoclip ‘Falls The Shadow’ uit
Actueel

Updated 24/12/2023

Actueel

PANDORA'S KEY brengt single en videoclip ‘Falls The Shadow’ uit

Als aanloop naar de release van hun eerste full album ‘Yet I Remain’ brengt de Nederlandse melodic metalband zijn tweede single uit. De track, geïnspireerd door T. S. Eliot's ‘The Hollow Men’ en de slotaria uit Purcell's Dido and Aeneas, ontleent zijn intensiteit aan deze lyrische klassiekers.

‘Falls The Shadow’ is een nieuwe uitlaatklep voor het eeuwenoude gevoel van wanhoop in tijden van crisis. PANDORA'S KEY vertelt mythische thema's en koppelt deze aan hedendaagse kwesties, op zoek naar schoonheid in het donker.

Pan Key

Complex en catchy

Pan Key 2

De zeskoppige band werd in 2016 opgericht in Breda en bracht een jaar later de goed ontvangen debuut-EP ‘Prometheus Promise’ uit. Een periode van groei en verandering volgde, met als hoogtepunt de start van het Covid-tijdperk. Door de uitdagingen die deze periode met zich meebracht stevig aan te pakken, kwam de band sterker verbonden dan ooit tevoorschijn. Het resultaat hiervan is het debuutalbum ‘Yet I Remain’, een viering van muzikale vrijheid en passie. Het is een plaat die de verbanden verkent tussen schijnbare tegenstellingen, tussen muren van geluiden en stille introspectie. Laverend tussen klassieke vertellingen en oeremoties, volgt de melodieuze metal de lijn tussen complexiteit en catchiness. Het album wordt uitgebracht op 27 januari 2024. Die dag vindt ook de release show plaats in thuisstad Breda.