... / Story's / Actueel / Debuut TODAY WAS YESTERDAY met bijdragen van Alex Lifeson en Robby Krieger
Actueel

Debuut TODAY WAS YESTERDAY met bijdragen van Alex Lifeson en Robby Krieger

TODAY WAS YESTERDAY heeft de wereldwijde release aangekondigd van het debuut studioalbum van het duo op 23 februari 2024 via Music Theories Recordings/Mascot. Robby Krieger (The Doors) en Alex Lifeson (Rush) leveren verschillende bijdragen.

Drummer, percussionist en programmeur Ty Dennis en leadzanger, primaire songschrijver, bassist, gitarist, pianist en programmeur Angelo Barbera vormen samen TODAY WAS YESTERDAY. Vandaag presenteren ze de eerste officiële videoclip voor ‘Grace’. De lead track, een stemmige en fantasierijk gearrangeerde rocker die doet denken aan jaren 70 prog-rock en ‘Physical Graffiti’-era Led Zeppelin, is één van de zes nummers op het album waaraan gitarist Alex Lifeson meewerkt. Tekstueel gaat het nummer over de fentanyl-epidemie en bevat het enkele van Angelo's meest emotioneel directe teksten.

Angelo en Ty ontmoetten elkaar voor het eerst in 1997. Ze zijn veteranen van de rock-'n-roll-scene met een telepathische muzikale band. Angelo heeft gewerkt met The Motels featuring Martha Davis, Red Square Black, Lita Ford en, het meest opvallend, The Robby Krieger Band en The Doors of the 21st Century. Ty speelde eerder in The Motels featuring Martha Davis, waar hij Angelo ontmoette, en hij verving later Stewart Copeland van The Police in The Doors of the 21st Century.

072923 PROMOTIONAL BERGER 9614 2

Originele classic rock

Het duo is op een missie om tijdloze muziek te maken die genres en generaties overstijgt. Het debuut is een 10 nummers tellende verzameling van moderne classic rock. "Wij komen uit de tijd dat popmuzikanten niet bang waren om goede muzikanten te zijn," zegt Ty Dennis. "Ty en ik spelen al 25 jaar samen en we hebben altijd al samen willen werken aan originele muziek”, voegt Angelo Barbera daaraan toe. De avontuurlijke pop-rock ligt spiritueel in de lijn van NIN, Japan en David Sylvian, Genesis en Peter Gabriel, Tears For Fears, Led Zeppelin, Steely Dan en Rush. Het eerste album bevat ingewikkelde maar pakkende composities vol virtuoze muzikale passages, art-rock soundscapes en is voorzien van een nauwgezette productie. Tekstueel en conceptueel specialiseert Today Was Yesterday zich in het soort metaforische en poëtische teksten die de voorkeur genieten van artiesten als Genesis, Peter Gabriel en Rush.

072923 PROMOTIONAL BERGER 9636 (1)

Haren overeind

De band wordt op dit debuut vergezeld door een aantal speciale gasten. In de loop der jaren had Ty in huisbands gespeeld voor all-star concerten waar Rush-gitarist Alex Lifeson deel van uitmaakte. In 2022 gaf Ty Alex een lift terug naar zijn hotel na een repetitie, en hij speelde wat vroege versies van een paar nummers van TODAY WAS YESTERDAY voor hem. Alex was een fan van wat hij hoorde en zei dat hij graag op enkele nummers zou spelen. "We zijn vereerd dat Alex op 6 van de 10 nummers van het album meespeelt."

Robby Krieger voegt zich bij het feest voor het bluesy "If I Fall (Silly Games)," waarop zijn unieke slidegitaarspel te horen is. "Jim Morrison ging uit zijn dak toen hij Robby slide hoorde spelen en wilde dat hij dat de hele tijd zou doen, en ik kan zien waarom. Zijn slide spel is zo emotioneel dat mijn haren ervan overeind gaan staan", aldus Ty.

Tracklist

MTR7721D Digital Todaywasyesterday 1500Px
  1. Grace (feat. Alex Lifeson)
  2. A Louder Silence (feat. Alex Lifeson)
  3. On My Own (feat. Alex Lifeson)
  4. I Take All (feat. Ed Roth)
  5. My Dog Is My God (feat. Alex Lifeson)
  6. Faceless Faraway Song (feat. Alex Lifeson)
  7. If I Fall (Silly Games) (feat. Robby Krieger)
  8. Rukus
  9. Borrowed
  10. My New Low (feat. Alex Lifeson)