... / Story's / Actueel / THRONE OF THORNS - met o.a. Josey Hindrix (Ostrogoth) en Guy Vercruysse (Reject The Sickness) - lanceert eerste single
Actueel

THRONE OF THORNS - met o.a. Josey Hindrix (Ostrogoth) en Guy Vercruysse (Reject The Sickness) - lanceert eerste single

THRONE OF THORNS is een nieuwe Belgische band, opgericht door gitarist en songwriter Thomas Jethro Verleye, met ook Josey Hindrix (zang), Wim Rotthier (keyboards), Guy Vercruysse (backing vocals, productie, mix) en Baruch Van Bellegem (drums). Hun debuutalbum 'Converging Parallel Worlds' wordt op 16 februari 2024 uitgebracht, de eerste single + video ‘Underworld’ is nu vrijgegeven.

"De eerste single van het album is gebaseerd op persoonlijke ervaringen en benadrukt de moeilijke strijd waarmee velen te maken hebben door het hedendaagse gebrek aan empathie binnen een steeds individualistischer wordende maatschappij. Het richt zich op de impact van pesten en de tegenstrijdige emoties die slachtoffers ervaren", geeft THRONE OF THORNS mee als commentaar.

Trone

Foto: Erwin Poppe

Meedogenloze welvaart

THRONE OF THORNS mengt melodieuze, heavy, power en progressieve metal naadloos met elkaar en is voer voor fans van Blind Guardian, Gamma Ray, Fates Warning, Avantasia, Stratovarius en Helloween. Hun full-length debuutalbum 'Converging Parallel Worlds' behandelt dringende problemen van wereldwijde onrechtvaardigheid en verdiept zich in de verleidelijke greep van kapitalisme, machtsmisbruik en genotzucht. De titel van het album dient als metafoor voor de slinkende tijd die ons nog rest om onze destructieve koers te wijzigen, om te voorkomen dat de aarde en de mensheid bezwijken onder de verwoestingen van meedogenloze welvaart.

De mastering van het album werd toevertrouwd aan de Deense producer Jacob Hansen, bekend om zijn onwrikbare inzet voor sonische perfectie.

Tracklist

Albumart Trone
  1. Rise
  2. Storm Maker
  3. Atomic Retribution
  4. Black Diamond
  5. Converging Parallel Worlds
  6. Underworld
  7. Throne Of Thorns
  8. Fire And Ice