... / Story's / Actueel / POISON RUÏN brengt nieuwe single / video ‘Resurrection II’ uit
Actueel

Updated 10/03/2023

Actueel

POISON RUÏN brengt nieuwe single / video ‘Resurrection II’ uit

POISON RUÏN heeft hun nieuwste single ‘Resurrection II’ uitgebracht - een louterend verhaal over de ondoden die opstaan om wraak te nemen op degenen die hen onbewust onrecht hebben aangedaan. Het is een wraakfantasie met melodieuze rock, gelijkelijk verdeelt tussen surf motieven, new wave en Britse heavy metal riffs.

Poison Ruïn - Foto: Cecil Shang Whaley

Foto: Cecil Shang Whaley

POISON RUÏN roept een rijk landschap van met ijs bedekte bossen, boerenopstanden en stille ridders op en raakt het kloppende hart van wat het betekent om te leven onder de permanente druk van het hedendaagse leven. ‘Härvest’ staart naar de wereld met een gevoel van ernst, de blik wordt alleen verzacht door de verleidelijke verleiding van de open mogelijkheden van een droomwereld. Deze nummers bewegen met een soort griezelig zelfvertrouwen en verzamelen een reeks verwijzingen naar stijlen en gevoeligheden uit het verleden die op elkaar instorten en samensmelten tot een werkelijk uniek sonisch landschap.

Met ‘Härvest’ heeft POISON RUÏN een huiveringwekkende fabel uit het moderne leven geconstrueerd. Hun verhaal is even luguber als verleidelijk, evenzeer een veelbelovende fantasie als een somber portret van de werkelijkheid zelf.

‘Härvest' werd gemasterd door Arthur Rizk en wordt uitgebracht op 14 april; tegelijk met de heruitgave van hun S/T LP uit 2021, waarmee de band een van de nieuwste geliefde bands is geworden van de punk en de underground.

Poison Ruïn Härvest cover Poison Ruïn S/T cover
 

Beide albums bestellen kan HIER.

POISON RUÏN live:

Apr 18: Antwerp, BE - Antwerp Music City

Apr 19: Tilburg, NL - Roadburn

May 17: Kortrijk, BE - The Pits

May 18: Nijmegen, NL - De Onderbroek