... / Story's / Actueel / BUCKCHERRY legt ziel en zaligheid in tiende studioalbum
Actueel

Updated 11/03/2023

Actueel

BUCKCHERRY legt ziel en zaligheid in tiende studioalbum

De Amerikaanse (hard)rockband BUCKCHERRY heeft de release van hun tiende studioalbum aangekondigd. Het 11 nummers tellende album verschijnt op 2 juni 2023 via Earache en bevat 10 originele songs en, als bonus track, een cover van de Bryan Adams klassieker ‘Summer Of '69’. Vandaag is de video voor de eerste single "Good Time" in première gegaan.

Buck 2

Frontman Josh Todd zegt over de inspiratie achter het nummer: "Ik probeer echt mijn leven dag n  dag te leven, dankbaar te blijven en ervoor te zorgen dat ik me altijd richt op het goede in het leven. ‘Good Time’ is een nummer dat dat reflecteert en de exacte geest illustreert van wat Buckcherry live zo speciaal maakt.

Flinke brok ‘heart & soul’

Buckcherry Vol. 10 Album Artwork

Op 'Vol. 10' staat de kenmerkende rockstem van Josh centraal op een tracklist die een aanstekelijke brij is van het thuisland van het album, Nashville, TN. Van het verleidelijke, bluesy één-tweetje van opener ‘This And That’ over de vrijgevochten energie van ‘Good Time’ tot aan de kwetsbaarheid van ‘Pain’, is 'Vol. 10' een flinke brok ‘heart & soul’, verpakt in Buckcherry’s kenmerkende geluid van rauwe riffs, aanstekelijke refreinen en potige rock-'n-rollenergie. "'Vol. 10' is onze tiende plaat - niet veel bands halen die grens - en we nemen het heel serieus door onze ziel en zaligheid in deze plaat te stoppen. We hebben ons over de songwriting gebogen om de luisteraar een diepgaande rock-‘n-rollervaring te geven en deze plaat onvergetelijk te maken”, aldus nog Josh.

Fans kunnen het album in pre-order bestellen via earache.com/buckcherry. Daar vinden ze ook een limited edition vinyl, gesigneerde CD’s, cassettes en meer.