... / Story's / Actueel / POWERWOLF releaset eerste single (met horrorvideo) van aankomend album
Actueel

Updated 22/05/2024

Actueel

POWERWOLF releaset eerste single (met horrorvideo) van aankomend album

Met het aankomende (negende) studio-album 'Wake Up The Wicked', dat op vrijdag 26 juli 2024 via Napalm Records zal verschijnen, treedt de Duitse metalband POWERWOLF definitief toe tot de top van de internationale metal eredivisie. De eerste single met video voor het nummer '1589' is nu uit.

De eerste single '1589' gaat vergezeld gaat van een opvallende video - of beter gezegd: een heuse mini-horrorfilm. Het nummer verhaalt over de Duitse herenboer Peter Stump uit Bedburg (nabij keurvorstendom Keulen), die in 1589 na afschuwelijke martelingen bekende zich schuldig te hebben gemaakt aan seriemoord, kannibalisme (zo zou hij onder meer de onder meer de hersenen van zijn zoon hebben geconsumeerd), incest met zijn eigen dochter, duivelsaanbidding en hekserij; en tevens dat hij een weerwolf was die in de omgeving van zijn woonplaats Bedburg talloze dieren en mensen had verslonden. Na een schijnproces werd hij ter dood veroordeeld en op 31 oktober 1589 - samen met zijn dochter en met zijn minnares - opnieuw gruwelijk gemarteld, ditmaal tot de dood erop volgde, waarna zijn hoofd op een paal werd gespietst als afschrikwekkend voorbeeld.

Powerwolf 24

Horror kortfilm

Voor de video van '1589' werden kosten noch moeite gespaard. Het resultaat is een ijzingwekkende horror kortfilm over het tragische lot van Peter Stump, die een helder beeld geeft van de beklemmende sfeer en de voortdurende angst waarin mensen in de zestiende eeuw leefden. Voor deze video reisde POWERWOLF naar Engeland om Stumps lot in het donkere bos op filmische wijze in scène te zetten. Met zorgvuldig geselecteerde locaties, talloze acteurs & crewleden en indrukwekkende speciale effecten, is het de meest uitgebreide muziekvideoproductie in de geschiedenis van de band - en biedt het een waardige eerste indruk van wat fans kunnen verwachten van 'Wake Up The Wicked'.

Tracklist

Powerwolf Wicked
 1. Bless 'Em With The Blade
 2. Sinners Of The Seven Seas
 3. Kyrie Klitorem
 4. Heretic Hunters
 5. 1589
 6. Viva Vulgata
 7. Wake Up The Wicked
 8. Joan Of Arc
 9. Thunderpriest
 10. We Don't Wanna Be No Saints
 11. Vargamor

Wolfsnächte 2024

In augustus en september trekt Powerwolf door de V.S. en komt dan naar Europa voor onder meer drie Beneluxshows tijdens de 'Wolfsnächte 2024'-tournee met Hammerfall en Wind Rose:

- zaterdag 5/10/24: AFAS Live, Amsterdam (NL) (bijna uitverkocht)

- zondag 6/10/24: Lotto Arena, Antwerpen (B) (tickets gaan hard)

- donderdag 10/10/24: Rockhal, Luxemburg (LUX)