... / Story's / Actueel / Progressieve rockers THE VINTAGE CARAVAN brengen nieuwe muziekvideo uit voor ‘Hell’
Actueel

Progressieve rockers THE VINTAGE CARAVAN brengen nieuwe muziekvideo uit voor ‘Hell’

Deze IJslandse koplopers op het gebied van psychedelische rock THE VINTAGE CARAVAN hebben hun nieuwste videoclip voor het nummer ‘Hell' onthuld, afkomstig van hun nieuwste studioalbum ‘Monuments’, dat nu verkrijgbaar is via Napalm Records.

The Vintage Caravan - Foto: Hörður Sveinsson & Stefán Ari Stefánsson

Foto: Hörður Sveinsson & Stefán Ari Stefánsson

Door vintage rock met progressieve invloeden te combineren, heeft de band bewezen meer dan in staat te zijn om hun eigen kenmerkende geluid te creëren. Na talloze liveoptredens op festivals zoals Roadburn, Wacken en Hellfest, en tours met Opeth, laat de nieuwe full length van de band zien dat hun muzikale en lyrische stijl naar nieuwe hoogten is geëvolueerd. THE VINTAGE CARAVAN presenteert gitaargedreven klassiekers gecombineerd met blues- en rockinvloeden en creëert nostalgische nuances om in te verdwalen. ‘Monuments’ laat al hun mogelijkheden zien en levert verfrissende, op de jaren zeventig geïnspireerde rock met een moderne twist!

Met ‘Hell’ laat THE VINTAGE CARAVAN hun energie zien met virtuoze retro riffs. De video neemt de kijker rechtstreeks mee naar het hart van het nummer waarvan de heldere en doortastende daadkracht het perfecte voorwoord is voor hun aanstaande Europese tour met Opeth, die zal worden gevolgd door hun eigen Europese headliner tour!

Zanger/gitarist Oskar over ‘Hell’: “‘Hell’ is een persoonlijk lied over een moeilijke tijd in een relatie. Het laat het licht aan het einde van de tunnel zien dat je in die situatie houdt, maar je nooit bereikt. Het is een interessant nummer waarin we hebben geëxperimenteerd met het maken van de voornaamste melodielijn  en het refrein van het nummer om te buigen tot een gitaarriff. We hopen dat je geniet van ‘Hell'."

The Vintage Caravan Monuments cover

'Monuments' is beschikbaar in de volgende formaten:
- 1 cd digipak
- 2 LP uitklaphoes vinyl zwart
- 2 LP uitklaphoes vinyl groen/zwart splatter - strikt beperkt tot 100 exemplaren
- 2 LP uitklaphoes vinyl gemarmerd geel/rood - gelimiteerd tot 300 exemplaren
-2 LP uitklaphoes vinyl splatter verschillende kleuren + patch - beperkt tot 200 exemplaren
- 1 cd digipak + shirt bundel

en HIER te bestellen

THE VINTAGE CARAVAN hun tour brengt hen naar:

13.10.22 - NL – Amsterdam / Q-Factory

14.10.22 - NL – Sneek / Het Bolwerk

15.10.22 - NL – Tilburg / Kleine Duivel / UITVERKOCHT

23.10.22 - BE – Brussel / AB