... / Story's / Actueel / PROVECTUS laat old school black metal herleven op nieuw album 'Postero Mundi’
Actueel

Updated 25/04/2022

Actueel

PROVECTUS laat old school black metal herleven op nieuw album 'Postero Mundi’

Op 21 mei 2022 staat de release gepland van 'Postero Mundi’ van PROVECTUS. De Belgische black metalband werd in 2015 opgericht in Vosselaar en focust zich op het creëren van onversneden old school black metal uit de jaren 90 met een breed scala aan lyrische thema's.

3540437259 Photo

Moderne fusies en eindeloze subgenres zijn bij PROVECTUS niet aan de orde. De band heeft een voorliefde voor old school black metal en bewees dat eerder in 2018 met debuutplaat ‘Existential Delusion’. Het album werd opgenomen in hun eigen oefenruimte op echte ‘black metal-manier’, met de bedoeling om het rauw en trouw aan zichzelf te houden. Legion soundworks ondersteunde de band in dit proces en nam het mixen en masteren van de plaat op zich. In de beginfase van het bestaan ​​was het niet de bedoeling om een ​​live band te worden, maar dat veranderde tijdens het schrijven van de eerste nummers.

Provectus Postero Mundi

PROVECTUS speelt een rauwe stijl van black metal, brutaal, maar toch melancholisch. Het trio laat zich inspireren door de echte black metalpioniers, zoals vroege Immortal en Dissection. Existentiële omstandigheden en vragen van de mensheid voeden de lyrische thema's, vermengd met een veelvoud aan filosofische excursies. Ook het nieuwe, acht tracks tellende 'Postero Mundi’, dat op 21 mei 2022 wordt uitgebracht door Necktwister, getuigt van dezelfde ‘old school’ ingesteldheid. Diezelfde avond vindt in Biebob, Vosselaar, de album releaseshow plaats tijdens de ‘Belgian Black Metal Night’. Naast Provectus treden die avond ook Nyrak, Patroness, Serpents Oath en Enthroned op.

Tickets voor dit event vindt u HIER

Flyer [Biebob] 21 5 Copy