... / Story's / Actueel / RAWDRIGUEZ is terug met zangeres (en nieuwe gitarist)
Actueel

Wim Vander Haegen

04/03/2024

Updated 04/03/2024

Updated 04/03/2024

Actueel

RAWDRIGUEZ is terug met zangeres (en nieuwe gitarist)

Na het album ‘Asylum of the Arcane’ en de passage op Alcatraz 2021 bleef de toekomst van RAWDRIGUEZ lange tijd onzeker. Maar muzikantenbloed kruipt waar het niet gaan kan. Met Elke Vanhoutte (zang) en Babak Mohammad (gitaar), naast ‘oudgedienden’ Stefaan Bonte (bas) en Christophe Depree (drums, zie ook After All en Channel Zero), is RAWDRIGUEZ weer compleet.

Rawdriguezbandpicresize

RAWDRIGUEZ anno 2024: Stefaan Bonte (bas), Elke Vanhoutte (zang), Christophe Depree (drums) en Babak Mohammad (gitaar) – Foto: Johan Vanparys

Sindsdien verkent RAWDRIGUEZ volop nieuw terrein. Jazeker, de riffs blijven scherp en de jaren 90 zijn nooit ver weg, maar het geluid heeft er tegelijk een bluesy hardrockrandje bijgekregen. De band nam alvast de zang van zes songs van het album ‘Asylum Of The Arcane’ opnieuw op met Elke. De geremixte en geremasterde versies worden nu met regelmatige tussenpozen digitaal uitgebracht en zijn te beluisteren op Spotify, Bandcamp, de vi.be pagina en alle digitale platforms. Van de eerste single ‘Slaves In The Galley’ is er ook een videoclip (zie onder).

De band werkt momenteel aan materiaal voor een tweede album en duikt weer het livecircuit in.

RAWDRIGUEZ live

08/03/24 - Elpee, Deinze

17/05/24 - De Kelk, Brugge

24/05/24 - Vortn Vis, Ieper

23/11/24 - De Schrans, Beerse