... / Story's / Actueel / RED HOT CHILI PEPPERS kondigen nieuw studioalbum aan met de single 'Black Summer'
Actueel

Updated 04/02/2022

Actueel

RED HOT CHILI PEPPERS kondigen nieuw studioalbum aan met de single 'Black Summer'

De RED HOT CHILI PEPPERS zijn terug van weggeweest. In voormalige formatie - mét gitarist John Frusciante - kondigde de band vandaag de komst aan van hun twaalfde studioalbum 'Unlimited Love', dat op 1 april zal verschijnen. Eerste voorsmaakje daaruit is de gloednieuwe single ‘Black Summer’.

2022 RHCP Highres 3206 Crop

‘Unlimited Love’ werd geproducet door Rick Rubin, waar de band al sinds 2011 mee samenwerkt. Het album vertegenwoordigt de verenigde geest van vier individuele zielen die nog steeds onbevreesd de toekomst van hun eeuwige vriendschap en muzikale samenwerking onderzoeken. Op de release van het full album is het dus nog even wachten, maar een nieuwe single is er wel al. 'Black Summer' begint rustig en bouwt op naar een indrukwekkend refrein: “It’s been a long time since I made a new friend, waiting on another black summer to end”.

"We verlangen ernaar om een ​​licht in de wereld te laten schijnen, om mensen te verheffen, te verbinden en samen te brengen”, vertellen Anthony Kiedis, Flea, Chad Smith en John Frusciante. “Elk van de nummers op ons nieuwe album ‘Unlimited Love’ is een facet van onszelf en weerspiegelt onze kijk op het universum. Dit is onze levensmissie. We werken, concentreren ons en bereiden ons voor, zodat wanneer de grootste golf komt, we klaar zijn om erop te surfen. De oceaan heeft ons deze keer een machtige golf geschonken, deze plaat is de rit die de som van ons leven is. We hopen dat je ervan geniet.’

Tracklist

RHCP Unlimitedlove Packshot
 1. Black Summer
 2. Here Ever After
 3. Aquatic Mouth Dance
 4. Not The One
 5. Poster Child
 6. The Great Apes
 7. It’s Only Natural
 8. She’s A Lover
 9. These Are The Ways
 10. Whatchu Thinkin’
 11. Bastards of Light
 12. White Braids & Pillow Chair
 13. One Way Traffic
 14. Veronica
 15. Let ‘Em Cry
 16. The Heavy Wing
 17. Tangelo

Red Hot Chili Peppers staan deze zomer als headliner op het podium van Rock Werchter.