... / Story's / Actueel / RITUALS OF THE DEAD HAND duikt de donkerste krochten in op derde album
Actueel

RITUALS OF THE DEAD HAND duikt de donkerste krochten in op derde album

De Belgische blackened death-doom act RITUALS OF THE DEAD HAND - met Hemelbestormer-leden Frederik en Filip - brengt op 26 januari 2024 haar derde album ‘The Wretched and the Vile’ uit via Immortal Frost Productions. Plaatselijke folklore, hekserij en bijgeloof voeren de hoofdtoon in de duistere teksten.

Rituals Of The Dead Hand

RITUALS OF THE DEAD HAND ontstond in de herfst van 2016 toen Filip Dupont (aka Lykaios - zang/gitaar) en Frederik (aka Isangrim - drums), beiden lid van post-metalband Hemelbestormer, besloten om zich terug te trekken in de donkerste krochten van de extreme metal en hun liefde voor griezelig en sinistere death-, black- en doommetal te ventileren. Na de release van hun eerste full album ‘Blood Oath’ (2018) besloot het duo ook live te gaan spelen en vervoegde Ief Peeters (aka Beleth) de band als live bassist. Het tweede album ‘With Hoof And Horn’, met Beleth ondertussen als vast bandlid, kwam uit mei 2021. De band dook nog dieper in de donkere folklore van de ‘bokkenrijders’ voor hun teksten en concepten.

Tracklist

Wretc

‘The Wretched and the Vile’ werd geschreven en opgenomen in de loop van 2022 en leidde tot een nieuw platencontract met het Belgische platenlabel Immortal Frost Productions. ‘The Restless Doomed’ kwam recent uit op single, het album zelf is eind deze maand beschikbaar op cd, gekleurd en zwart vinyl en digitaal op de gekende platforms.

  1. The Restless Doomed
  2. Wij, Hoeren van Lucifer
  3. Ius Cruentationis
  4. Mayhem and the Goat
  5. De Gnijdige
  6. Stigma Diabolicum