... / Story's / Actueel / ROYAL HUNT brengt twee deel uit van ‘Dystopia’-concept
Actueel

Updated 14/10/2022

Actueel

ROYAL HUNT brengt twee deel uit van ‘Dystopia’-concept

Op 28 oktober 2022 pakt ROYAL HUNT uit met de opvolger van het in 2020 verschenen ‘Dystopia’. Het tweede en laatste deel van het concept krijgt de toepasselijke naam ‘Dystopia. Part 2’ mee en is inmiddels al het zestiende album van de Deense symfo/prog/powerband.

Het prestigieuze ‘Dystopia’-project is geïnspireerd op Ray Bradbury's klassieke roman ‘Fahrenheit 451’ en presenteert zich als een filmische maar stevig rockende soundscape. Opnieuw zorgen gastzangers voor nog meer dramatische contrasten. Op het tweede deel van de saga zijn dat Mats Leven (TSO, Skyblood, Vandenberg), Mark Boals (Y.J. Malmsteen, Ring of Fire, Royal Hunt), Henrik Brockman (Royal Hunt, Evil Masquerade, N´Tribe), Kenny Lubcke (Narita, Zoser Mez) en Alexandra Andersen (Royal Hunt, JSP).

RH2

De waanzin in realtime

"Als je terugdenkt aan de releasedatum van ‘Part 1’ in 2020, realiseer je je wat een gekke tijd we de afgelopen twee jaar allemaal hebben doorgemaakt de afgelopen twee jaar”, luidt het commentaar van de band. “Wie had kunnen denken dat ons ‘Dystopia’-project zo gedetailleerd de harde realiteit zou weerspiegelen? En de waanzin duurt nog steeds voort. Hoe dan ook, ‘Dystopia - Part 2’ is vandaag de dag nog relevanter dan ooit: we volgden het algemene concept maar vulden het met beelden van actuele gebeurtenissen om het weerklank te laten vinden bij iedereen die van 2020 tot 2022 heeft meegemaakt hoe de waanzin zich in realtime ontvouwt".

Tracklist

Royal Hunt Dystopia Part 2 CD 125262 1 1660829978
 1. Midway (Resumption)
 2. Thorn In My Heart
 3. The Key Of Insanity
 4. Live Another Day
 5. The Purge
 6. One More Shot
 7. Scream Of Anger
 8. A) Hit And Run
 9. B) The Thrill Of The Chase
 10. Left In The Wind
 11. Resurrection F451

‘Dystopia – Part 2’ is beschikbaar als standaard CD, in diverse Deluxe edities en bundels, en als gatefold vinyl 2-LP.