... / Story's / Actueel / SANHEDRIN hijst de vlag van de ouderwetse metal
Actueel

Updated 07/03/2022

Actueel

SANHEDRIN hijst de vlag van de ouderwetse metal

Het uit Brooklyn, New York afkomstige SANHEDRIN heeft met ‘Lights On’ een nieuwe plaat uitgebracht via Metal Blade Records. Het powertrio speelt metal op de ouderwetse manier en voegt daar een snuifje moderne energie aan toe. De band presenteerde meteen ook hun nieuwste single/video 'Scythian Women'.

Sanhedrin 3

'Scythian Women' verwijst naar een belangrijke archeologische vondst in Rusland in december 2019. "Er werd een graf gevonden van 4 krijgers tussen 12 tot 50 jaar oud met hun complete gevechtsuitrusting", vertelt zangeres/bassiste en tekstschrijver Erica Stoltz. "Het waren allemaal vrouwen. De benen van de 12-jarige waren gebroken om eruit te zien alsof ze op een paard reed. Dit waren Scythische krijgers en voorchristelijke uitdrukkingen van vrouwelijkheid.'

Stoltz zegt dat ze in haar teksten weerspiegelt wat ze in het dagdagelijkse leven allemaal ziet. "‘Lights On’ verwijst naar de vele recente gebeurtenissen die grotere maatschappelijke problemen blootleggen die lang verborgen of genegeerd werden."

“De sluier voor onze ogen is opgelicht, eindelijk schijnt er licht door de duisternis", voegt gitarist Jeremy Sosville daaraan toe.

Drummer Nathan Honor sluit af: "In een tijd waarin de wereld om je heen in vuur en vlam staat en onze oude heavy metal-helden stilaan beginnen te verdwijnen, laat SANHEDRIN een licht schijnen in het donker. We zijn bereid om de vlag van de heavy metal te voeren in deze moeilijke en onzekere tijden. We zijn willen de wereld laten zien waartoe we in staat zijn."

Sanhedrin 2

‘Lights On’ is beschikbaar als digitaal album, als jewelcase cd en in verschillende kleuren vinyl.

Bestellen kan HIER.