... / Story's / Actueel / SAXON brengt met 'Razamanaz' tweede single uit
Actueel

Updated 22/03/2023

Actueel

SAXON brengt met 'Razamanaz' tweede single uit

De Britse heavy metallegendes SAXON ontketenen een tweede single met hoog octaangetal ‘Razamanaz’, gelicht uit ‘More Inspirations’. Het album verschijnt nu vrijdag 24 maart via Silver Lining Music.

Saxon Carpe Diem Photo Steph Byford

Foto: Steph Byford

Na de release van ‘Inspirations’ in 2021 is ‘More Inspirations’ de tweede 'deep dish' die de invloeden serveert die de immens succesvolle carrière van meer dan veertig jaar van SAXON hebben gevoed. De tweede single is een opvallende versie Nazareths ‘Razamanaz’.

Frontman Biff Byford merkt op: "In de jaren zeventig gingen we kijken naar Nazareth, zij waren een van de belangrijkste hardrockbands. We hadden het geluk om met hen te toeren in 1980, ze openden de show met dit nummer, die verhaalt over een publiek en opgediend wordt aan een publiek... schitterend spul!”

Saxon More Inspirations cover

Of het nu gaat om de onthulling van een sensationele kijk op The Sensational Alex Harvey Band's ‘The Faith Healer’ wild worden met The Animal's ‘We’ve Gotta Get Out Of This Place’, een hoog octaanpercentage op Alice Cooper's 'From The Inside’, of het woeste eerbetoon aan Kiss' 'Detroit Rock City’, ‘More Inspirations’ blijft een vreugdevolle reis met geluiden die de Barnsley-jongens hebben gevormd en die nog steeds worden gedraaid op stereo-installaties thuis en tourbussen.

Geproduceerd door zanger/mede-oprichter Biff Byford, waarbij Seb Byford; Jack Lehmann hielp bij het opnemen van de muziek, bevat ‘More Inspirations’ ook nog enthousiaste versies van Alice Cooper, Rainbow, ZZ Top en Cream,  evenals een donderende versie ‘Razamanaz’ van Nazareth, een smakelijke versie van The Who's ‘Substitute’, en het sterk groovende ‘Gypsy’ van Uriah Heep. Of dit nu je eerste dans is met zulke klassieke liedjes, of je komt kijken waar Saxon is geboren, ‘More Inspirations’ levert de goederen en nog wat.

'More Inspirations' bestellen kan HIER.