... / Story's / Actueel / NIGHT DEMON brengt wereldwijd nieuw album 'Outsider' uit
Actueel

NIGHT DEMON brengt wereldwijd nieuw album 'Outsider' uit

Op 17 maart heeft het Ventura, Californische heavy metal instituut NIGHT DEMON hun derde langspeler ‘Outsider’, uitgebracht via Century Media Records.

Night Demon - Foto: Nikolas Bremm

Foto: Nikolas Bremm

Jarvis Leatherby (zang/basgitaar) merkt op: "Met 'Outsider' probeerden we het allerbeste in onszelf als muzikanten en songwriters te vinden. Het is een destillatie van het kenmerkende NIGHT DEMON geluid dat iets nieuws en misschien meer betekenis op tafel brengt. Aangezien het hier een conceptalbum betreft van begin tot eind, neemt het de luisteraar mee op een sonische reis. We zijn heel enthousiast om deze nieuwe NIGHT DEMON songs naar podia over de hele wereld te brengen."

Night Demon Outsider cover

Al meer dan een decennium voert NIGHT DEMON uitdagend de vlag van traditionele heavy metal, standvastig in het licht van veranderende trends in de industrie en niet getekend door wereldwijde calamiteiten. Met het nieuwe conceptalbum ‘Outsider’ heeft de band zichzelf muzikaal en tekstueel uitgedaagd, creatieve grenzen verlegt en hun geluid ver voorbij hun NWOBHM aanbiddende oorsprong laten uitgroeien tot iets echt unieks.

Het album aankopen of streamen kan HIER.