... / Story's / Actueel / Modern metalband THE HELLFREAKS brengen derde single ‘Weeping Willow’ en officiële muziekvideo uit
Actueel

Modern metalband THE HELLFREAKS brengen derde single ‘Weeping Willow’ en officiële muziekvideo uit

De Hongaarse THE HELLFREAKS zijn klaar om nog een dosis van hun vakkundig gecombineerde moderne metalmix te serveren, met zware post-hardcore en skatepunk invloeden in overvloed. Gegarneerd met een mix van delicate heldere zang en agressief geschreeuw zijn ze klaar om de wereld te verbazen. THE HELLFREAKS maakten een vliegende start met hun tot nu toe meest populaire hit ‘Men In Grey’, de voorloper van hun aankomende album ‘Pitch Black Sunset’ dat op 14 april 2023 via Napalm Records verschijnt.

The Hellfreaks - Foto: Dávid Bodnár

Foto: Dávid Bodnár

Pronkend met de veelzijdigheid en het onbetwistbare talent van de band, neigt hun derde single, ‘Weeping Willow’, naar moderne elektronische metal. Met een drastische verandering tegen het einde - het donkere en griezelig atmosferische nummer verrast de luisteraar met de buitengewone vocalist Zsuzsa ‘Shakey Sue’ Radnóti’s haar indrukwekkende kreten. ‘Weeping Willow’ komt samen met een spetterende, zeer energieke officiële video, die eens te meer bewijst dat THE HELLFREAKS geen compromis sluiten over regels en normen trotseren.

THE HELLFREAKS, zwaaiend met de vlag van een nieuwe generatie metal en punk, ze zijn experts in het samensmelten van punk subgenres en hitparade moderne metal.

The Hellfreaks Pitch Black Sunset cover

THE HELLFREAKS over ‘Weeping Willow’: "Heb je ooit het gevoel dat je midden op de oceaan bent, omringd door golven en hoewel je kunt zwemmen, kun je de kust nog steeds niet vinden? Weet je hoe het voelt om door je eigen geest te worden achtervolgd of wanneer je herinneringen levendiger aanvoelen dan jezelf? ‘Weeping Willow’ geeft een rauw, brutaal maar eerlijk beeld van de strijd met onze innerlijke demonen. Dit nummer onthult de donkerste en kwetsbare kant van het album die we tegelijk onthullen met de meest filmische video die we ooit hebben gemaakt door gebruik te maken van symboliek en beelden, die echt de essentie van het nummer weergeven.

We wilden onze fans laten weten dat ze niet alleen staan in hun strijd. Geestelijke gezondheid is een strijd waarmee veel mensen worden geconfronteerd, ook wij, en 'Weeping Willow' herinnert ons eraan dat het voor sommigen van ons normaal is om zich overweldigd te voelen en om hulp te vragen. We geloven dat het een belangrijke release is die het verdient om gehoord te worden, en we zijn trots om het te delen met onze families, fans en supporters. Blijf sterk en onthoud dat je niet alleen bent!”

Het album 'Pitch Black Sunset' bestellen kan HIER.