... / Story's / Actueel / Sopraanzangeres DIANNE VAN GIERSBERGEN presenteert nieuw solo-project ‘DIANNE’
Actueel

Sopraanzangeres DIANNE VAN GIERSBERGEN presenteert nieuw solo-project ‘DIANNE’

‘After the Storm’ is de langverwachte eerste solo-single van Dianne van Giersbergen (ex-Xandria; frontvrouw van Ex Libris), uitgebracht onder haar eigen naam DIANNE. Geproduceerd en mede geschreven door geluidstovenaar/muzikant Joost van den Broek (Powerwolf, Epica, Ayreon) als toetsenist. Ook de rest van de muzikanten bestaat uit louter internationaal gevierde veteranen: Isaac Delahaye (Epica) op gitaar, Johan van Stratum (Blind Guardian, Stream of Passion) als bassist, en Koen Herfst (Van den Berg, Armin van Buuren) op drums.

Dianne Van Giersbergen After The Storm single

‘After the Storm’ wordt uitgebracht op 14 februari 2023 - op Valentijnsdag. DIANNE: “Ik heb deze datum heel bewust gekozen om te benadrukken dat de cirkel rond is met de laatste single die ik in 2017 uitbracht met Xandria: ‘Queen of Hearts Reborn’.

DIANNE’s debuutsingle gaat over voor jezelf opkomen en je positie als pion in andermans oorlog opgeven. De teksten zijn autobiografisch en bespreken mijn emotionele achtbaan van woede, verraad, berouw - maar ook mijn vooruitziende blik van een nieuwe dageraad en het doel om er sterker uit te komen. Een oprecht verhaal, vastgelegd in een filmische video (door de Nederlandse symfonische gothic rockband Blackbriar) die de release van de single zal begeleiden.”

Dianne Van Giersbergen - Foto: Blackbriar

Foto: Blackbriar

DEBUUTALBUM ‘SOULWARD BOUND’ UITGEBRACHT OVER 5 JAAR; VERSPREID OVER 10 SINGLES

Dianne Van Giersbergen Soulward Bound cover

Op 13 september 2022, exact vijf jaar na haar vertrek bij Xandria, kondigde DIANNE haar terugkeer in de symfonische metal aan via haar eigen solo album ‘Soulward Bound’ - met ‘After The Storm’ als eerste single. De albumtitel belichaamt de gedrevenheid en toewijding die haar reis leiden om zichzelf terug te vinden. Om het album haar reis te laten weerspiegelen wordt ‘Soulward Bound’ op een nieuwe en onconventionele manier uitgebracht: verspreid over 5 jaar, met 2 singles per jaar.

Liefhebbers van DIANNE's zang in Xandria kunnen hieronder nog eens genieten van haar toen laatste single 'Queen of Hearts Reborn'.