... / Story's / Actueel / HAKEN viert Valentijn met nieuwe single ‘Lovebite’
Actueel

Updated 14/02/2023

Actueel

HAKEN viert Valentijn met nieuwe single ‘Lovebite’

De progressieve rockers van HAKEN plannen de release van hun zevende studioalbum 'Fauna' op 3 maart 2023 via InsideOut. Volgens band en label wordt het hun ‘meest genrebrekende en conceptueel fascinerende album tot nu toe’. Vandaag krijgen we een nieuw voorproefje met de single ‘Lovebite’.

"Geen beter nummer om op deze fijne Valentijnsdag uit te brengen dan een song over het paringsritueel van de Zwarte Weduwe”, geeft lead zanger Ross Jennings mee. “Dit is een door Phil Collins geïnspireerd vrolijk liefdeslied in 11/8 met door Cannibal Corpse geïnspireerde teksten …”

Haken

Over ‘Fauna‘ vertelt de zanger: “Het uitgangspunt van het album toen we begonnen met schrijven was dat aan elk nummer een dier zou worden toegewezen. Ze hebben allemaal 'iets' te maken met het dierenrijk waarover we kunnen schrijven, maar ze hebben ook iets met de mensenwereld. Elke track heeft verschillende lagen en sommige zijn meer voor de hand liggend dan andere.”

"Het doet me denken aan ‘The Mountain’ (2013)", voegt gitarist en mede-oprichter Richard Henshall eraan toe. “Daar hadden we ook het idee van een niet echt op verhalen gebaseerd album, maar meer het concept van het beklimmen van een berg en het overwinnen van de obstakels onderweg. We dachten deze keer na over hoe dieren verband kunnen houden met ons dagelijks leven. Alle dieren van ‘Fauna’ hebben een persoonlijke band met ons.”

Op ‘Fauna’ keert toetsenist Peter Jones terug bij de band en dat is duidelijk te horen op het hele album.

Tracklist

Fauna
  1. Taurus
  2. Nightingale
  3. The Alphabet of Me
  4. Sempiternal Beings
  5. Beneath The White Rainbow
  6. Island In The Clouds
  7. Lovebite
  8. Elephants Never Forget
  9. Eyes Of Ebony

 

‘Fauna’ is vanaf 3 maart 2023 beschikbaar in verschillende formaten, waaronder een gelimiteerde 2CD (incl. instrumentals), standaard CD, Gatefold 2LP en digitaal album.