... / Story's / Actueel / Oekraïense IGNEA brengt met ‘Dreams of Lands Unseen’ nieuw album uit
Actueel

Oekraïense IGNEA brengt met ‘Dreams of Lands Unseen’ nieuw album uit

Met hun opmerkelijke talent voor het vertellen van verhalen en ondertussen erkend als een band om naar uit te kijken, staan de Oekraïense parvenu's IGNEA klaar om hun langverwachte nieuwe avontuur te delen! Door zware riffs en epische lyriek te mixen met symfonische, elektronische en multiculturele folkelementen, zal het melodieuze metal vijftal op 28 april 2023 hun nieuwe conceptalbum ‘Dreams of Lands Unseen’ uitbrengen via Napalm Records. IGNEA vervolgt hun sonische verblijf na eerder indruk te hebben gemaakt op internationale metal fanbases met nummers als ‘Jinnslammer’, ‘Alga’ en ‘Disenchantment’.

Ignea - Foto: Sergii Chernov

Foto: Sergii Chernov

Ondanks de voortdurende meedogenloze oorlog in Oekraïne die voor enorme uitdagingen zorgde bij de productie van hun album, liet IGNEA zich nooit ontmoedigen tijdens het maken van het filmische conceptalbum ‘Dreams of Lands Unseen’. Ze staan stevig in hun schoenen en presenteren met trots hun veelzijdige reis - ze nodigen de luisteraar uit om hen te volgen naar nieuwe werelden! De Oekraïense band staat ook klaar om fans te betoveren met hun krachtige optredens!

Het conceptalbum dat tien nummers telt weerspiegelt het leven van de Oekraïense fotografe en documentairemaakster Sofia Yablonska, bekend van haar reizen naar zeer verre uithoeken van de wereld terwijl ze de levens van stammen en inboorlingen documenteerde, wat vooral gevaarlijk en ongewoon was voor een vrouw van haar tijd.

Ignea Dreams Of Lands Unseen cover

Zangeres Helle Bohdanova over het album: "Deze plaat is niet alleen onze kijk op de wereldavonturen van Sofia Yablonska, maar ook een eerbetoon aan een van de grootste Oekraïners van de afgelopen eeuw. Haar hypermoderne levensstijl, wijsheid, snuggerheid en adembenemende verhalen zijn zo uitzonderlijk dat ze zouden kunnen inspireren om nog een aantal albums te schrijven. Ik ben zelf een gepassioneerde reiziger en Yablonska's filosofie staat op zoveel niveaus heel dicht bij de mijne. Laat me je uitnodigen op deze reis en je de dromen laten zien van landen die niet door Sofia's ogen zijn gezien..."

'Dreams of Lands Unseen vooraf bestellen kan HIER.