... / Story's / Concerten / Fear Factory neemt Oekraïense metalband IGNEA mee op tour
Concerten

Fear Factory neemt Oekraïense metalband IGNEA mee op tour

Na het uitbrengen van hun nieuwste studioalbum ‘Dreams of Lands Unseen’ is de Oekraïense metalband IGNEA klaar om de podia van de EU te betreden in het voorprogramma van Fear Factory. Maar voordat ze aan die reis beginnen, gaat het onverschrokken vijftal op liefdadigheidstournee door hun thuisland Oekraïne in steden die dicht bij de frontlinie liggen om de woorden van hun president Zelensky waar te maken: "Je zult onze gezichten zien, niet onze ruggen".

Om hun fans warm te maken, heeft IGNEA nu een live video uitgebracht voor hun nummer ‘Daleki Obriyi’ (Далекі Обрії'), gezongen in hun moedertaal. Het werd gefilmd op het Faine Misto festival in Oekraïne - het grootste festival in het land sinds het begin van de oorlog - met ongeveer 15.000 bezoekers gedurende drie dagen. Op dit evenement werd geld ingezameld voor de noden van Oekraïne.

Ignea

IGNEA – Foto: Sergii Chernov

Als winnaar van The Best Ukrainian Metal Act Awards (inclusief "Best Ukrainian Metal Act 2020") en met vele miljoenen Spotify streams met fan-favorieten als ‘Alga’, ‘Leviathan’ en ‘Jinnslammer’, heeft IGNEA hun status  verdiend. Het conceptalbum ‘Dreams of Lands Unseen’ werd afgelopen april uitgebracht via Napalm Records. Gezien de voortdurende oorlogsomstandigheden overtrof het album alle verwachtingen - het nodigt de luisteraar uit hen te volgen naar nieuwe werelden. "Binnenkort duurt de oorlog van Rusland tegen Oekraïne twee jaa”, vertelt zangeres Helle Bohdanova. “We verliezen de dapperste mensen die onze gebieden bevrijden en die het ook mogelijk maken dat evenementen zoals het Faine Misto festival kunnen plaatsvinden. Dit ene optreden heeft ons maandenlang opgeladen. Het was het eerste muziekevenement van een dergelijke omvang in Oekraïne sinds februari 2022. En het gebeurde niet alleen voor de lol - het was een liefdadigheidsfestival waarbij geld werd ingezameld voor de noden van Oekraïne door middel van kaartverkoop en veilingen, en zelfs workshops over tactische geneeskunde en het omgaan met mijnen en explosieven. We vinden dat dit veel krachtiger is dan de gebruikelijke officiële video, vooral voor ons nummer in het Oekraïens. Hier zie je hoe Oekraïense metalheads hun moment beleven. Elke volgende minuut kan er een luchtalarm loeien, elke volgende minuut kan de laatste zijn. En we hopen dat jullie deze energie kunnen voelen, zoals wij het voelden vanaf het podium."

Live on Tour

(als support van Fear Factory)

29/11/23 - Esch-Sur-Alzette / Rockhal

30/11/23 - Antwerpen / Trix

01/12/23 - Amsterdam / Melkweg