... / Story's / Actueel / SPOIL ENGINE (her)leeft en viert feest
Actueel

Stef Maes

15/03/2024

Updated 15/03/2024

Updated 15/03/2024

Actueel

SPOIL ENGINE (her)leeft en viert feest

Het is een tijdje stil geweest rond SPOIL ENGINE. Deze West-Vlamingen behoren tot het selecte kransje metalbands dat ons land rijk is en die ook ver buiten de landsgrenzen succes oogsten. Zo tourden ze onder meer met Prong doorheen het continent en namen ze deel aan de 70000TONS OF METAL cruise. Hun strafste prestatie is zonder meer de tournee doorheen China waar ze naast volle zalen ook op een festival speelden voor 20.000 uitzinnige Chinezen.

In 2022 verliet frontvrouw Iris Goessens echter de band omdat ze naar het buitenland verhuisde. Het werd even stil, maar er broeit opnieuw iets. De band heeft altijd wel van een feestje gehouden. Dit jaar blaast SPOIL ENGINE twintig kaarsjes en is het vijftien jaar geleden dat ze via (het toen machtige) Roadrunner het album ‘Antimatter’ uitbrachten. Je kan dat vieren onder de kerktoren van Roeselare, maar dat is niet hun stijl …

Spoilengine Band 2024 Web

SPOIL ENGINE anno 2024

Feest!!

De band geeft een exclusieve show om die verjaardagen in de verf te zetten en dat doen ze tijdens Graspop Metal Meeting op 22 juni. Gitarist Steven ‘Gaze’ Sanders en bassist Dave ‘Loco’ Vanlokeren zijn uiteraard van de partij. Voor de gelegenheid hebben ze enkele oude bekenden uitgenodigd. Zo zal hun voormalige frontman Niek Tournois weer zijn stek opeisen en keert ook drummer Steven Demey terug net als gitarist Nick Vandenberghe. Ze gaan enkel materiaal brengen uit hun eerste twee releases, ‘Skinnerbox’ en het jubilerende ‘Antimatter’. Iets om naar uit te kijken want als er een groep is die weet hoe ze een feestje moeten vieren dan is het SPOIL ENGINE wel.