... / Story's / Actueel / STAKE lost tweede single/video 'Deliverance Dance' van nieuw album ‘Love, Death And Decay’
Actueel

STAKE lost tweede single/video 'Deliverance Dance' van nieuw album ‘Love, Death And Decay’

Op Graspop Metal Meeting speelde de Belgische alternatieve/post-rock-band STAKE een fel gesmaakt concert en kregen we met ‘F*ck My Anxiety’ al een voorproefje van de nieuwe langspeler ‘Love, Death And Decay’die op 30 september 2022 uitkomt via Hassle Records. Vandaag licht de band de sluier verder op met de tweede single/video 'Deliverance Dance'.

221217 Stake Web
146256 Stake Love Death And Decay

Een bassist die een monsterlijk babymasker draagt en bas speelt met een bokshandschoen aan; een als toerist uitziende, dansende gitarist met zonnehoed en zonnebril; een drummer met een pluchen tijger op schoot; en een vliegende zanger met een heldencape en masker op, die samen met zijn drie bandmaten via een time warp door een sterrenstelsel zweeft … De video van 'Deliverance Dance', afkomstig van de nieuwe auditieve fragmentatiebom ‘LOVE, DEATH AND DECAY’, laat het beste vermoeden voor de opvolger van het vorige studio-album ‘Critical Method’ uit 2019. Die plaat werd internationaal geprezen vanwege onder meer zijn eigenzinnigheid, intensiteit en muzikale ongrijpbaarheid.

 

“A classic love song”, oordeelt de band zelf over de nieuwe single die in elk geval hoe dan ook de geschiedenisboeken ingaat als Stake’s meest toegankelijke, ja zelfs meest dansbare track ooit. Maar vrees niet, want nog immer draagt dit nieuwe stuk muziek van zanger-gitarist Brent Vanneste, gitarist Cis Deman, bassist Jesse Surmont en percussiemaniak Joris Casier het herkenbare STAKE-keurmerk: manisch, strak, intens, hypnotiserend en beklemmend. Luister en oordeel zelf …