... / Story's / Actueel / STRATOVARIUS na zeven jaar terug met nieuw album ‘Survive’
Actueel

Updated 04/06/2022

Actueel

STRATOVARIUS na zeven jaar terug met nieuw album ‘Survive’

Zeven jaar na de release van hun laatste album ‘Eternal’ keert de Finse symfonische metalband Stratovarius terug aan het metalfront met ‘Survive’ dat op 23 september 2022 via earMUSIC verschijnt.

Niet alleen muzikaal houdt de band de vinger aan de pols, met thema’s als het milieu en de toekomst van de mensheid is de titel van het nieuwe album en het bijbehorende artwork bijzonder actueel gezien de huidige mondiale situatie. Het nieuwe album ‘Survive’ bulkt als vanouds van de dynamiek en drama en voedt zich onderweg met een breed scala aan emoties. Maar de kernboodschap blijft er een van strijd, verzet, hoop en overwinning, zoals blijkt uit het titelnummer dat vandaag, samen met de video, aan de wereld wordt voorgesteld.  

Strato

Foto: Jarmo Katila

Over overleven

Surv

"We hebben vijf of zes dagen hard gewerkt om de songtekst voor dat nummer te bedenken", merkt toetsenist Jens Johansson op. “Toen we eindelijk de ‘clou’ voor het refrein hadden gevonden, bleek het een goed nummer over overleven en paste het allemaal in elkaar. Het sluit ook aan bij de historie van de band, want we hebben net zo lang kunnen overleven. Deze band heeft vreemde dagen achter de rug! De originele line-up werd gevormd in 1984, dus het is een lang verhaal geweest. Het was midden in de zomer, overal waren bosbranden, er was een wereldwijde pandemie en er gebeurde allerlei gekke shit. Sommige teksten zijn misschien minder opbeurend dan ze hadden kunnen zijn, maar dat weerspiegelt onze stemming op dat moment. Maar: er staan ​​ook veel positieve dingen op!”