... / Story's / Actueel / Terug van weggeweest: stonercollectief EL CACO gaat er weer tegenaan
Actueel

Wim Vander Haegen

08/03/2023

Updated 08/03/2023

Updated 08/03/2023

Actueel

Terug van weggeweest: stonercollectief EL CACO gaat er weer tegenaan

Lange tijd geleden dat we nog een teken van leven hadden gekregen van EL CACO, maar daar komt nu verandering in. Op 21 april 2023 ligt het nieuwe album 'Uncelebration', het eerste in zeven jaar, van de Noorse stonerrockband in de winkel. De single 'Inventor' kun je hier beluisteren.

El Caco
El Caco Unc

'Inventor' komt binnen als een heftig en massief rocknummer met een melancholische ondertoon. “Dit maakt het de perfecte soundtrack voor de koude en onvoorspelbare, maar even verleidelijke en veelbelovende sfeer van de vroege lentenachten, waar de lange en donkere winter versmelt met de zachte geur van nieuw leven dat gaat komen”, klinkt het enigszins lyrisch bij de band. “Als elke mogelijke manier om een probleem op te lossen is uitgeprobeerd en je bent begonnen met het bedenken van je eigen oplossingen, en dat blijkt ook nog eens allemaal verkeerd te zijn, dan sta je uiteindelijk voor jezelf. Het nummer en de melodie zijn pakkend en de zang is vrij donker, maar het past uitstekend bij de tekst.”

 

EL CACO bracht eerder al zeven albums uit, waarvan er verschillende zijn genomineerd voor de Noorse Grammy. Dankzij intensief touren en indrukwekkende liveshows is de band is erin geslaagd een trouwe internationale fanbase op te bouwen. 'Uncelebration' ligt op 23 april in de (digitale) winkel.