... / Story's / Actueel / DEVILDRIVER knoopt vervolg aan de ‘Dealing With Demons’ saga
Actueel

Updated 08/03/2023

Actueel

DEVILDRIVER knoopt vervolg aan de ‘Dealing With Demons’ saga

In 2020 lag de wereld even stil, maar de Amerikaanse groove metalband DEVILDRIVER trok zich daar niet veel van aan en bracht in volle coronacrisis ‘Dealing With Demons Vol. I’ uit. Vandaag mogen we ons opwachten voor het vervolg op die plaat. ‘Dealing With Demons Vol. II’, ondertussen al het tiende album van de band rond Dez Fafara, verschijnt op 12 mei 2023 via Napalm Records. De nieuwe single ‘Through the Depths’ laat alvast het beste vermoeden.

DD

DEVILDRIVER – Foto: Jeremy Saffer

Net als bij de voorganger namen Steve Evetts en gitarist Mike Spreitzer opnieuw de productionele kant op zich. ‘Dealing With Demons Vol. II’ is ontegensprekelijk heaviër en ‘meedogenloos harder’ dan zijn voorganger. Op het nieuwe album verkent Dez Fafara de donkerste uithoeken van zijn psyche en voert hij de laatste zuivering door van zijn demonen die de muziek van de band al lang achtervolgen.

Het eerste voorbeeld daarvan is de nieuwe single, een grimmige track met black metal-achtige passages en dreigende lyriek. “‘Through the Depths’ is een conversatie tussen een hogere macht en mensen over de kracht van het tot stand brengen van ideeën”, aldus Fafara. “Deze song geeft de essentie van “Dealing With Demons Vol. II” weer. Eenvoudig gezegd is het album een gesprek in songvorm tussen jezelf en een kracht die los staat van jezelf, een gesprek dat oude entiteiten probeert te begraven.”

Tracklist

DD2
  1. I Have no Pity
  2. Mantra
  3. Nothing Lasts Forever
  4. Summoning
  5. Through the Depths
  6. Bloodbath
  7. It's a Hard Truth
  8. If Blood is Life
  9. This Relationship, Broken

 

Het album verschijnt in diverse formaten op cd, vinyl en digitaal. Meer info vind je HIER