... / Story's / Actueel / THE OFFERING brengt ‘Tiny Disappointments’ van hun aankomende album ‘Seeing The Elephant’
Actueel

THE OFFERING brengt ‘Tiny Disappointments’ van hun aankomende album ‘Seeing The Elephant’

Met ‘Seeing The Elephant’ heeft THE OFFERING een plaat afgeleverd die zowel rijk gestoffeerd, avontuurlijk als oprecht is. Bedacht tijdens de chaos en de protesten van 2020 en het daaropvolgende oorlogsgebied van culturele onrust, is ‘Seeing The Elephant’ een uitdagend werkstuk helemaal afgestemd op deze extreme tijden.

The Offering - Foto: Rossetti Photography

Foto: Rossetti Photography

Zanger Alex Richichi merkt op: “Zelfs op mijn mooiste dagen kan ik mezelf verstikt voelen door mijn eigen verwachtingen en teleurgesteld worden in ook de kleine facetten van de wereld, in iedereen en alles. Ik heb gemerkt dat het leven bestaat uit 'kleine teleurstellingen', waarbij het overwinnen en omgaan met deze uiteindelijk tot het moeilijkste behoort van wat we elke dag doen. Dit nummer gaat in op die gevoelens van verdrinking, die volgens mij universeel zijn in de menselijke ervaring - zij het op verschillende niveaus.”

Nishad George (gitaar) voegt toe: "Tijdens het schrijfproces voor 'Seeing The Elephant' was er kanker vastgesteld bij mijn vader. Zijn toestand verslechterde en de druk die ik ervoer, wetende dat dit mijn laatste album zou zijn waar hij naar kon luisteren was onwezenlijk groot. Mijn eigen verwachtingen om iets speciaals te maken waren enomr. Uiteindelijk stuitte ik op het openingsakkoord van 'Tiny Disappointments’ en ik liet het gewoon los - ik knipperde met mijn ogen en twaalf uur van euforie later was het nummer compleet. Het was een enorm keerpunt in het schrijfproces voor het album. Minder dan een maand voordat hij stierf, kon mijn vader eindelijk naar het album luisteren en noemde dit nummer het beste dat we ooit hebben gedaan. Ik ben het daar helemaal mee eens."

The Offering Seeing The Elephant cover

'Seeing The Elephant’ staat gepland voor release op 4 november 2022. De volgende formaten zijn beschikbaar en de voorverkoop ONLINE is gestart.

300 x transparant rood vinyl verkrijgbaar bij CM Distro 

Wholesale EU en cmdistro.de

Zwart Vinyl

Standaard cd in jewelcase

Digitaal album

Om de start van de voorverkoop te vieren lanceerde THE OFFERING een nieuwe video voor het nummer ‘Tiny Disappointments’