... / Story's / Actueel / Tijd om te feesten: ALESTORM kondigt nieuw album aan
Actueel

Tijd om te feesten: ALESTORM kondigt nieuw album aan

Haal de piratenhoed maar boven en blaas je badeendjes op: de ‘Pirate Metal Drinking Crew’, ook bekend als ALESTORM, kiest opnieuw het ruime sop met hun zevende studioalbum ‘Seventh Rum Of A Seventh Rum’. Het album verschijnt op 24 juni 2022 via Napalm Records. De eerste single ‘Magellan’s Expedition’ en de officiële video zijn ondertussen klaar.

De voorbije twee jaar, met inbegrip van de nodige lockdowns, waren ruim voldoende om de voordien ook al behoorlijk krankzinnige piraten van ALESTORM volledig kierewiet te maken. Erg is dat overigens niet want onder aanvoering van opperpiraat – of zo u wil: de grootste zot van de bende – Christopher Bowes diepte de band een korf vol piratenmetal-anthems op uit hun schatkist. Naar eigen zeggen hebben ze ‘het meest epische en serieus (jawel, serieus) klinkende ALESTORM-album gemaakt dat je ooit hebt gehoord’. “‘Seventh Rum Of A Seventh Rum’ is een echte terugkeer naar de begindagen van ‘Captain Morgan’s Revenge’”, stelt de band naar aanleiding van de bekendmaking van de releasedatum. “Maar fans van het moderne(re) ALESTORM-geluid hoeven zich geen zorgen te maken - er staan meer dan genoeg feestnummers en snelle, folk metal-knallers op. Met de meest belachelijke en aanstootgevende teksten die je ooit heb gehoord in een piratenmetalnummer (waardoor ‘Fucked With an Anchor’ zelfs tam klinkt).”

Alestorm 2022 1280X720

Foto: Peter Lerch & Elliot Vernon

Daar is de gele eend weer

De eerste single van het nieuwe album luistert naar de naam ‘Magellan’s Expedition’ en is een epische zoektocht die het verhaal vertelt van de historische omvaart van Ferdinand Magellan rond de aarde in 1522. De officiële video werd op locatie gefilmd in een kasteel, met tonnen pyro en - wat dacht u anders - een enorme gele rubberen eend met laserogen die vecht tegen een jonge maagdenstrijder die haar verandert in een echte, mooie eend.

Tracklist

460953 Seventh Rum Of A Seventh Rum
 1. Magellan's Expedition
 2. The Battle of Cape Fear River
 3. Cannonball
 4. P.A.R.T.Y.
 5. Under Blackened Banners
 6. Magyarország
 7. Seventh Rum of a Seventh Rum
 8. Bite the Hook Hand that Feeds
 9. Return to Tortuga
 10. Come to Brazil
 11. Wooden Leg (Part III)

‘Seventh Rum Of A Seventh Rum’ is vanaf 24 juni beschikbaar in tal van formaten, waaronder diverse gelimiteerde vinyl uitgaven met vlag, shot glasses en exclusieve bonusplaten, een ouderwetse cassette en een earbook. Uw exemplaar reserveren kan HIER.

ALESTORM live

11/06/22 - Into The Grave, Leeuwarden (NL) / Into The Grave

19/06/22 – Graspop Metal Meeting, Dessel (B)