... / Story's / Actueel / CAVE IN deelt tweede single ‘Blinded By A Blaze’ - Nieuw album ‘Heavy Pendulum’ uit op 20 mei
Actueel

CAVE IN deelt tweede single ‘Blinded By A Blaze’ - Nieuw album ‘Heavy Pendulum’ uit op 20 mei

De Boston-legendes van CAVE IN maken een langverwachte terugkeer met hun Relapse Records-debuut ‘Heavy Pendulum’. Het is hun eerste volledige studio-opname in meer dan tien jaar.

Cave In - Foto: Jay Zucco

Foto: Jay Zucco

Vandaag deelt CAVE IN de tweede single ‘Blinded By A Blaze’ met een begeleidende video met albumillustraties van Richey Beckett - die ook instaat voor de hoesillustratie - en dat gecombineerd met livebeelden van Frank Huang gefilmd tijdens de drie uitverkochte shows in Saint Vitus Bar/Brooklyn NY in 2021.

Gitarist/vocalist Stephen Brodsky merkt op: "Ik had het idee voor ‘Blinded By A Blaze’ tijdens de ‘Final Transmission’-dagen, maar het kwam pas later echt tot leven voor ‘Heavy Pendulum’. Er waren vijf of zes nummers in de eerste batch demo's die ik naar de band stuurde aan het begin van het schrijfproces, maar ‘Blinded’ was degene die een oproep tot actie creëerde - het is eigenlijk wat JR, Adam & Nate over de streep trok om te starten met het schrijven van een nieuw CAVE IN album. Tekstueel is het een sonische foto van een vreemd magisch moment dat ik had tijdens het rijden langs de Pacific Coast Highway tijdens ‘het gouden uur’ en het gevoel er jaren later op terug te kijken - iets dat iedereen minstens één keer in zijn leven zou moeten proberen."

Cave In Heavy Pendulum

‘Heavy Pendulum’, geproduceerd door Kurt Ballou in God City, heeft alles in zich wat CAVE IN al lang kenmerkt en hen bevestigt als een van de beste hedendaagse rock-, hardcore- en metalbands sinds hun monumentale debuut in 1998 ‘Until Your Heart Stops’.

‘Heavy Pendulum’ ziet CAVE IN terugkijken op hun discografie en hun meest memorabele, viscerale en vooruitstrevende momenten vastleggen. Stuwende tracks zijn onder meer de verpletterende opener 'New Reality’ en het metal speerpunt ‘Blood Spiller’. Het klinkt allemaal vertrouwd en is gemaakt in de echte CAVE IN traditie, waarbij de groep de mainstream modus ver vooruit blijft.

‘Heavy Pendulum’ bestellen en beluisteren kan HIER.