... / Story's / Actueel / CAVE IN keert terug met Converge-bassist Nate Newton achter de microfoon
Actueel

CAVE IN keert terug met Converge-bassist Nate Newton achter de microfoon

Ruim een decennium na hun vorige studioalbum ‘White Silence’ maakt het Amerikaanse CAVE IN een comeback met ‘Heavy Pendulum’, hun eerste plaat voor Relapse. Nate Newton (o.a. Converge) neemt de plaats in van de in 2018 overleden vocalist Caleb Scofield.

Na het overlijden van zanger/bassist Caleb Scofield leek het doek gevallen over CAVE IN. Er kwam wel nog een plaat met opgepoetste opnames uit het repetitiehok (‘Final Transmission’ - 2019), maar verder bleef het stil. Vandaag kondigden de originele muzikanten Stephen Brodsky (gitaar/zang), Adam McGrath (gitaar/zang) en John-Robert Conners (drums) samen met de nieuwe bassist/zanger Nate Newton (Converge, Doomriders, Old Man Gloom) aan dat ze de band nieuw leven hebben ingeblazen.

Cave In

Foto: Jay Zucco

Een nieuwe realiteit

“CAVE IN bestaat nu al meer dan 25 jaar en de tijd was rijp voor een album dat al onze creatieve pieken overbrugt”, stelt Stephen Brodsky. “Over een wilde en rare rit gesproken …! ‘Heavy Pendulum’ voelt zeker als een opmerkelijke gebeurtenis, gezien het grillige traject van onze band. ‘New Reality’, de eerst single, was van meet af aan de ‘lead-off track’ - dat was al duidelijk tijdens het schrijfproces. Nieuwe line-up, nieuw label, nieuw album, ... een nieuwe realiteit dus.”

Heavy Pendulum

‘Heavy Pendulum’ komt op 20 mei 2022 uit op CD, cassette, dubbel-LP, deluxe dubbel-LP (met poster en albumslipmat)- en digitale platforms.

Voorbestellen kan HIER.