... / Story's / Actueel / TOXIK breidt na 33 jaar (!) een vervolg aan ‘Think This’ met nieuw album ‘Dis Morta’
Actueel

Updated 25/05/2022

Actueel

TOXIK breidt na 33 jaar (!) een vervolg aan ‘Think This’ met nieuw album ‘Dis Morta’

De Amerikaanse thrash legende TOXIK brengt 33 jaar (!) na hun vorige plaat eindelijk een nieuw full album uit. ‘Dis Morta’ verschijnt op 5 augustus 2022 en ligt muzikaal enigszins in het verlengde van ‘Think This’ (1989) en de EP Breaking Class (2017), maar heeft verder weinig oog voor traditie. ‘Het nieuwe album is gewoon echt en oprecht’, aldus de band.

Op het album introduceert TOXIK een nieuw schrijftalent in de vorm van Ron Iglesias die in 2018 bij de band kwam. Samen met Josh Christian, het enige nog originele bandlid, stond de zanger/gitarist mee in voor de teksten. Muzikaal zijn alle nummers door JC geschreven.

Toxik (Live At Hedon Zwolle 2019) By Henk Brouwer

TOXIK met Ron Iglesias in 2019 in Zwolle – Foto: Henk Brouwer

Hoewel TOXIK altijd al meedogenloos tekeerging, is ‘Dis Morta’ de meest heavy release van de thrashers tot nu toe. De 10 nummers variëren van halsbrekende BPM's over vreemde maatsoorten tot rasperige dissonanten en weerspiegelen perfect de boodschap en mentaliteit van de band.

Als band heeft TOXIK vastgehouden aan zijn op punk geïnspireerde thema's en dystopische opvattingen over onze samenleving. In een wereld die rommeliger en gedestabiliseerder is dan ooit, lijkt een bericht over hoe we hier zijn gekomen relevanter dan ooit... en wie kan dat beter dan de band die in 1987 de term ‘World Circus’ heeft bedacht … Het artwork van de hoes loopt parallel met de onderwerpen in de songs, maar ‘Dis Morta’ is geen conceptalbum in de traditionele zin van het woord. 

Tracklist

TOXIK Dis Morta Cover RGB
  1. Dis Morta
  2. Feeding Frenzy
  3. The Radical
  4. Power
  5. Hyper Reality
  6. Creating The Abyss
  7. Straight Razor
  8. Chasing Mercury
  9. Devil In The Mirror
  10. Judas