... / Story's / Actueel / TWILIGHT FORCE zet de zoektocht naar de Zeven Koninkrijken verder
Actueel

Updated 12/11/2022

Actueel

TWILIGHT FORCE zet de zoektocht naar de Zeven Koninkrijken verder

Het nieuwe opus van de Zweedse symfonische power metalband TWILIGHT FORCE, getiteld ‘At The Heart Of Wintervale’, staat gepland voor release op 20 januari 2023 via Nuclear Blast. Vandaag heeft de band het eerste epische verhaal van het album onthuld. De eerste single 'Twilight Force' komt samen met een officiële songtekstvideo waarmee je woord voor woord een duik kan nemen in het nieuwe avontuur van de band.

Het pas verschenen nummer vertelt het verhaal van de Zes Kristaldragers en hun zoektocht naar de glorie van de Zeven Koninkrijken. De fictieve wereld werd gecreëerd door keyboardspeler Blackwald. “Zoals voorspeld in het Book of Time zijn de zes helden de beschermers van de koninkrijken en de redders die de Twilight Kingdoms naar eeuwige welvaart en triomf zullen leiden”, vertelt de band. “Volg nu de reis van de Kristaldrager door dit snelle en klassieke stuk waar oud en nieuw worden versmolten tot een sprankelend brouwsel van buitengewone avonturen! Ga met ons mee, neem deel aan het avontuur en May the Power of the Dragon Guide You!

Twilightforce2022a

Het 45 minuten durende ‘At The Heart Of Wintervale’ bestaat uit 8 verhalen en legendes uit de Twilight Kingdoms die de uitgestrekte en magische wereld van de koninkrijken verder verkennen en uitdiepen. Het album is de opvolger van ‘Dawn of the Dragonstar’ uit 2019 en wordt uitgebracht op cd, digibook en vinyl. Op de gelimiteerde digibook-editie staan drie bonustracks. De eerste is een song die fans van TWILIGHT FORCE enigszins zullen herkennen; het is een akoestische mix van enkele oudere songs voorzien van een nieuwe vocale uitvoering en gitaarwerk van TWILIGHT FORCE's eigen houtelf Aerendir. De tweede en de derde bonustrack zijn orkestrale versies van twee albumnummers, waar fans de kans krijgen om een andere soundscape te ervaren en misschien nieuwe elementen en fijne kneepjes te ontdekken die nog nooit eerder zijn opgemerkt.

Tracklist

Twilight Force At The Heart Of Wintervale 4000Px
 1. Twilight Force
 2. At the Heart of Wintervale
 3. Dragonborn
 4. Highlands of the Elder Dragon
 5. Skyknights of Aldaria
 6. A Familiar Memory
 7. Sunlight Knight
 8. The Last Crystal Bearer

Bonustracks digibook 

 1. The Sapphire Dragon of Arcane Might is Back Again
 2. Skyknights of Aldaria (orchestral version)
 3. The Last Crystal Bearer (orchestral version)

Winter Wonder Tour 2023

Met SEVEN SPIRES en SILVER BULLET

22/01/23 – Effenaar, Eindhoven (NL)