... / Story's / Actueel / LIONHEART ontketent opnieuw de hel op aarde
Actueel

Updated 10/11/2022

Actueel

LIONHEART ontketent opnieuw de hel op aarde

Op 9 december 2022 pakt de Amerikaanse heavy hardcore band LIONHEART uit met ‘Welcome To The West Coast III’. Voor het elf tracks tellende nieuwe album wist de band een aantal prominente gastmuzikanten te strikken waaronder Jamey Jasta (Hatebreed), Ice-T (Body Count) en Alex Taylor (Malevolence). De nieuwe single 'Hell On Earth' vat het allemaal mooi samen: LIONHEART grossiert weer in een reeks aanvallen met verpletterende riffs en gewelddadige West Coast grooves.

Lionheart

Foto: Moritz Hartmann

LIONHEART liet voor het eerst van zich horen in 2007 met ‘The Will To Survive’ dat bol stond van heavy hardcoresongs, geïnspireerd door bands zoals Blood For Blood, Hatebreed en Madball. De band consolideerde het succes met ‘Built On Struggle’ (2010) en ‘Undisputed’ (2012), terwijl tussendoor non-stop werd getourd. ‘Welcome To The Westcoast’ kwam in 2014 binnen op nummer 1 in zowel de iTunes Metal als GooglePlay Metal Charts en zette de spreekwoordelijke kers op de taart. Zich plooien naar de geldende hardcore-normen deed LIONHEART nooit, getuige de release in 2016 van ‘Love Don’t Live Here’, een knipoog naar het klassieke R&B/Motown-nummer met dezelfde titel.

Een leven van kwelling en geweld

III Lion

Het album bulkte van de bittere teksten, een lijn die gezwind werd doorgetrokken op ‘Welcome To The Westcoast II’ (dat amper een jaar later al verscheen) en tot een hoogtepunt kwam op ‘Valley Of Death’ (2019). Frontman Rob Watson liet ook op dit album geen kans onbenut om een inzicht te geven in een leven van kwelling, geweld en de nooit aflatende wil om te overwinnen. Tussen de releases door deed LIONHEART waar ze altijd al om bekend stonden: touren, touren en nog eens touren. Ook in Europa wisten de hardcorefans de heavy West Coast-grooves naar waarde te schatten en dat zal met de nieuwe plaat ‘Welcome To The West Coast III’ niet anders zijn. Het album zal vanaf 9 december verkrijgbaar zijn via Arising Empire op CD en gelimiteerd gekleurd vinyl én in een speciale box met exclusieve merch opties. Vooraf bestellen kan HIER.

Tracklist

 1. The Trilogy Intro
 2. Death Coms In 3's - Feat. Jamey Jasta (Hatebreed)
 3. Hell On Earth
 4. Live By The Gun Feat Feat. Ice-T (Body Count)
 5. Cold Water Farewell
 6. Stories From The Gutter Pt. II - Feat. Antmoney (E-Town Concrete)
 7. New Money | Old Pain
 8. Deathbed Confession - Feat. Jamey Jasta (Hatebreed)
 9. At War With The Gods - Feat. Los (Desmadre)
 10. Bonnie & Clyde '05
 11. Exit Wounds - Feat. Alex (Malevolence)