... / Story's / Actueel / VANILLA FUDGE brengt album uit met Led Zeppelin klassiekers
Actueel

Updated 30/09/2022

Actueel

VANILLA FUDGE brengt album uit met Led Zeppelin klassiekers

Na de recente release van drie geremasterde Led Zeppelin-klassiekers - 'Rock and Roll', 'Immigrant Song' en 'Ramble On' – heeft VANILLA FUDGE vandaag het geremasterde album ‘Vanilla Zeppelin’ digitaal uitgebracht via Golden Robot Records.

Vanilla Fudge was een van de eerste Amerikaanse groepen die psychedelica toevoegden aan een heavy rock-geluid om zogenaamde ‘psychedelic symphonic rock’ te creëren, een eclectisch genre dat uiteindelijk zou evolueren tot heavy metal. Hoewel de band aanvankelijk geen origineel materiaal opnam, stonden ze vooral bekend om hun dramatisch zware, vertraagde arrangementen van hedendaagse popsongs die ze uitwerkten tot songs van epische proporties.

Vanilla Fudge Press Shot

De band was aanvankelijk actief van 1966 tot 1970 en keerde in de loop der jaren een aantal keren terug aan het muzikale front. Ook vandaag touren de originele leden (zanger/toetsenist Mark Stein, gitarist Vince Martell en drummer Carmine Appice) nog steeds de wereld rond. De originele bassist/zanger Tim Bogert verliet de band in 2010 en overleed in 2021. Zijn plaats werd ingenomen door Pete Bremy.

Op het album 'Vanilla Zeppelin' rolt de band twaalf Led Zeppelin klassiekers op hun eigen manier uit. Met een aantal opvallende en zwevende orgelintermezzo's en het toevoegen van hun soul- en funkinvloeden geven ze de nummers een nieuw leven en een eigen identiteit.

Tracklist

Vanillazeppelin Album Artwork
 1. Rock and Roll
 2. Immigrant Song
 3. Ramble On
 4. Dancing Days 
 5. Black Mountain Way
 6. Your Time is Gonna Come
 7. Dazed and Confused
 8. Trampled Under Foot
 9. Moby Dick
 10. All of My Love 
 11. Babe I’m Gonna Leave You 
 12. Fool in the Rain 

Het nieuwe album kopen of streamen kan HIER