... / Story's / Actueel / Nieuwe EP van de Nederlandse progressieve metalband XENO
Actueel

Updated 30/09/2022

Actueel

Nieuwe EP van de Nederlandse progressieve metalband XENO

Op 16 november 2022 breng de Nederlandse progressieve metalband XENO de EP ‘Reconstruction’ uit. De band herschreef drie nummers uit hun eerste album ‘Atlas Construct’ (2016) in een nieuwe stijl als ode aan hun verleden.

Xeno Promo 5504

XENO is een progressieve metalband uit Middelburg die extreme metal sounds combineert met verrassende twists en passages uit verschillende genres. Gecombineerd met inspirerende teksten uit een tal van filosofische en persoonlijke onderwerpen creëert de band een unieke, verhalende atmosfeer waar luisteraars zich in kunnen verliezen. De muziek zelf is beïnvloed door bands als Periphery, Tesseract, Opeth, Plini en Porcupine Tree maar ook bijvoorbeeld door Haken, Leprous en Lamb of God.

Front

Iedereen die Xeno live heeft gezien, is het erover eens dat de band een fantastische liveshow geeft. Met krachtige vocals, riffs, instrumentale behendigheid en een gigantische podiumenergie, valt de intensiteit van XENO niet te ontkennen. Dit is een van de redenen dat Xeno met bands als bijvoorbeeld Voivod, Carach Angren en Spoil Engine het podium heeft gedeeld. De nieuwe EP ‘Reconstruction’ verschijnt via Art Gates Records.