... / Story's / Actueel / VENOM Inc viert 40ste verjaardag ‘Black Metal’ op ALCATRAZ!
Actueel

Updated 03/06/2022

Actueel

VENOM Inc viert 40ste verjaardag ‘Black Metal’ op ALCATRAZ!

Dat het ALCATRAZ Festival komende zomer een dijk van een affiche heeft samengesteld, wisten we al. En daar komt nu nog een extra klepper bij. VENOM Inc heeft net zijn komst naar de Lange Munte in Kortrijk bevestigd.

VENOM INC

Niemand kan de enorme invloed van VENOM's debuutalbum 'Welcome To Hell' (1981) en de tweede release 'Black Metal' (1982) op de toen ontluikende thrash-, death- en black metalscenes ontkennen. Vooral het tweede album was zo'n mijlpaal dat het zijn naam gaf aan een heel subgenre van metal: black metal! Dit jaar vieren we het 40-jarige jubileum van het album dat onsterfelijke klassiekers bevat als het titelnummer 'Black Metal', 'Don't Burn the Witch' en 'Countess Bathory'. Ter gelegenheid van die verjaardag zal VENOM Inc. op ALCATRAZ van begin tot eind door het album knallen! Bovendien komt hun tweede album 'There's Only Black' in september uit ook daaruit zal de band, die vandaag bestaat uit Jeff ‘Mantas’ Dunn (gitaar), Tony ‘Demolition Man’ Dolan (bas, zang) en Jeramie ‘War Machine’ Kling enkele smakelijke hapjes serveren. De single van het nieuwe album ‘How Many Can Die’ kun je alvast hieronder beluisteren.

Attachment Venom Inc Theres Only Black

ALCATRAZ HARD ROCK & METAL FESTIVAL vindt plaats op 12, 13 en 14 augustus 2022 op het festivalterrein Lange Munte in Kortrijk.

Tickets voor het festival vind je HIER.