... / Story's / Actueel / MUNICIPAL WASTE pakt uit met dystopische horrorvideo voor nieuwe single ‘Electrified Brain’
Actueel

MUNICIPAL WASTE pakt uit met dystopische horrorvideo voor nieuwe single ‘Electrified Brain’

De uit Richmond, Virgina afkomstige thrash metalband MUNICIPAL WASTE heeft het titelnummer uitgebracht van hun zevende studioalbum ‘Electrified Brain’ dat op 1 juli uitkomt via Nuclear Blast. De nieuwe single gaat gepaard met een groteske, bloedstollende horrorfilm, geregisseerd door de FX-artiest Norman Cabrera (From Dusk Till Dawn, The Walking Dead, Kill Bill).

"'Electrified Brain' is een verhaal van wraak en verlossing, waarbij het concept van ons nummer 'Mental Shock' wordt voortgezet en de 'Deathripper Trilogy' wordt afgerond”, geeft gitarist Ryan Waste mee. “Het gaat over onterecht beschuldigd worden en van je rechten worden beroofd, en je daarvan te bevrijden door de elektrische kracht van zware muziek. We deden opnieuw een beroep op onze vriend Norman Cabrera om de muziekvideo van het titelnummer af te handelen na het ongelooflijke werk dat hij deed voor 'Slime and Punishment'. Visueel deed hij zijn uiterste best en het werd een veel meer filmische ervaring dankzij Rob Lucas van Wolfpack Studios.”

Mun Waste

Foto: Corey Davenport

Alles uit de kast

MU Wa 2

"Ik heb alles uit de kast gehaald voor deze video”, voegt Norman Cabrera daaraan toe. “Het is in de geest van klassieke heavy metal-video's zoals Ozzy's ‘Bark At The Moon’ en Dio's ‘The Last In Line’. Sci-fi-horror-beelden lenen zich heel goed voor de sfeer van de band. Wij kanaliseren een beetje van Cronenberg en Carpenter. De beste sci-fi-films uit het verleden nemen vaak actuele gebeurtenissen en plaatsen ze in een fantastische setting. De video speelt zich af in een niet zo verre dystopische toekomst waar je individualiteit kan worden weggenomen door een gezichtsloze organisatie. Het is een wild concept, maar staat niet ver van onze wereld van vandaag."

Live in 2022 (met ANTHRAX)

10/10/2022 – AB, Brussels (BE)

11/10/2022 – 013, Tilburg (NL)