... / Story's / Actueel / AMON AMARTH kondigt nieuw album ‘The Great Heathen Army’ aan
Actueel

AMON AMARTH kondigt nieuw album ‘The Great Heathen Army’ aan

De onbetwiste koningen van Viking heavy metal, AMON AMARTH, hebben vandaag hun twaalfde studioalbum, ‘The Great Heathen Army' aangekondigd. De auditieve aanval met negen nummers wordt op vrijdag 5 augustus 2022 uitgebracht via Metal Blade Records. De aankondiging van vandaag wordt extra in de verf gezet met de release van een gloednieuwe track en bijbehorende muziekvideo, ‘Get In The Ring’, die is geschreven voor AEW pro-worstelster Erick Redbeard, die ook schittert in de muziekvideo.

Amon Amarth 2022

Zanger Johan Hegg over de aankondiging van hun nieuwe album: "Over het algemeen is 'The Great Heathen Army' een van de zwaardere albums die we hebben gemaakt. Er zijn enkele donkere en zware tracks die echt krachtig en in-your-face zijn, maar we hebben natuurlijk een aantal kenmerkende melodieuze AMON AMARTH nummers als nou ja, ook een paar verrassingen. Het is echt een uitgebalanceerd album. Het klinkt geweldig. Andy Sneap is geweldig En het was geweldig om weer met hem te kunnen werken."

Gitarist, Olavi Mikkonen voegt toe: "Als 'Berserker' ons 'heavy metal'-album was, dan is 'The Great Heathen Army' ons 'death metal' album. Maar dat gezegd hebbende, het is nog steeds erg eigentijds AMON AMARTH, alleen zijn we qua stijl een beetje teruggegaan naar onze roots."

Amon Amarth The Great Heathen Army Cover

Bij de release van de nieuwe single ‘Get In The Ring’ vervolgt Mikkonen: "Ik hou echt van 'Get In The Ring', dat is geschreven voor onze vriend Erick Redbeard, de professionele worstelaar, als een 'entree'-lied voor hem. De teksten zijn duidelijk geschreven om zowel bij Viking- als worstelthema's te passen en je kunt Erick ook zien als het hoofdpersonage in de nieuwe video voor ‘Get In The Ring’. We hebben de video opgenomen in Wroclaw, Polen met onze vrienden van Grupa 13 en zij hebben ons geholpen bij het creëren van deze duistere en epische Mad Max meets Viking underground super brute vechtclub voor de videoclip."

Amon Amarth The Great Heathen Army

Voorbestellingen van het album zijn nu beschikbaar via metalblade.com/amonamarth en bevatten een groot aantal exclusieve vinylvarianten en onmisbare merchandise items voor elke zichzelf respecterende AMON AMARTH-fan.

AMON AMARTH Live met Machine Head en The Halo Effect

Zondag 02 oktober - AMSTERDAM, Nederland, Afas Live

Donderdag 20 oktober - ESCH SUR ALZETTE, Luxemburg, Rockhal

Vrijdag 21 oktober - BRUSSEL, België, Vorst Nationaal