... / Story's / Festivals / ALCATRAZ 2024: DE EERSTE 50 NAMEN!
Festivals

ALCATRAZ 2024: DE EERSTE 50 NAMEN!

De tijd vliegt en terwijl de zomer er stilaan de brui aan geeft, is de organisatie van ALCATRAZ METAL FEST al geruime tijd keihard aan het werken om de topeditie van dit jaar te overtreffen. Ondanks het ongebruikelijk warme weer voor oktober is het dus alweer tijd om jullie te verblijden met de eerste lading bevestigde namen voor de editie van 2024.

ALCATRAZ METAL FEST maakt vandaag niet minder dan 50 namen bekend, kriskras geplukt uit het brede muziekspectrum van de scheurende gitaren en bulderende drums. “We hebben ervoor gekozen om het pad te blijven bewandelen van de jongste edities”, klinkt het bij de organisatoren. “Vier podia met thema’s die regelmatig terugkeren maar vooral tot doel hebben om de metalfans een zo universeel mogelijke affiche aan te bieden. Dit is zelfs belangrijker dan ooit want het succes van deze zomer heeft de lat weer een stuk hoger gelegd.”

Unieke festivalbeleving

Toch is het niet de ambitie om te blijven groeien. “We blijven trouw aan ons DNA en de basisprincipes waarmee we deze reis begonnen zijn: zorgen voor een knallende line-up en met een uitgesproken focus op een unieke festivalbeleving. We blijven ook kritisch voor onszelf. Voor de voorbije editie herbekeken we de speelschema’s en pakten we de kinderziektes van het ECO coin systeem aan. Communicatie is tweerichtingsverkeer en we zijn niet te beroerd om de problemen aan te pakken die de festivalgangers ons voorleggen. Het comfort van onze bezoekers blijft immers voorop staan.

Ongezien feest

Volgende zomer is nog veraf maar deze eerste lading van 50 namen geeft al aan dat het weer een editie wordt waar je metalhart warm van wordt. “We lezen in de commentaren op sociale media dat duizenden metalheads nu al uitkijken naar de jaarlijkse reünie met oude en nieuwe vrienden. Met de jongste paar edities als maatstaf zijn we goed op weg om van Alcatraz Metal Fest 2024 opnieuw een ongezien feest te maken en daar doen we alles voor.”

Tickets voor ALCATRAZ METAL FEST 2024 vindt u HIER

“We zijn goed op weg om Alcatraz Metal Fest 2024 opnieuw tot een ongezien feest te maken!”

De namen

ARCHITECTS, AMON AMARTH, OPETH, CLUTCH, CRADLE OF FILTH, HATEBREED, SATYRICON, MAYHEM, PARADISE LOST, EXODUS, WATAIN

DARK TRANQUILITY, SPIRITBOX, KORPIKLAANI, JINJER, FEUERSCHWANZ, DOKKEN, MARDUK, LIFE OF AGONY, ARMORED SAINT, MADBALL, THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA

LORD OF THE LOST, ORDEN OGAN, FINNTROLL, SEPTICFLESH, ORANGE GOBLIN, SOIL, BENEDICTION, BRANT BJORK, ECLIPSE, RAVEN, TERRORIZER

MISERY INDEX, HEATHEN, GREEN LUNG, LEGION OF THE DAMNED, MASSACRE, MONKEY 3, CROMAGS, TRUCKFIGHTERS BODYSNATCHER

CIPPLED BLACK PHOENIX, FEN, THE CASUALTIES, EXUMER SKELETAL REMAINS, HIRAX, LEFT TO DIE, AUDREY HORNE, THRONEHAMMER

In de komende weken en maanden houden we jullie uiteraard op de hoogte van de vorderingen. “We lossen nog tientallen namen, inclusief een aantal toppers”, belooft de organisatie.

Alcatraz24 Poster Ontwerp7 Kopie