... / Story's / Actueel / VOMIT FORTH brengt East Coast death metal onder de aandacht met nietsontziende plaat
Actueel

Updated 26/06/2022

Actueel

VOMIT FORTH brengt East Coast death metal onder de aandacht met nietsontziende plaat

De in Connecticut, VS gevestigde death metalband VOMIT FORTH heeft een nieuw nummer en video uitgebracht als voorbode van hun op stapel staande album ‘Seething Malevolence’. ‘Carnivorous Incantation’ is de tweede track van de langspeler die op 8 juli 2022 verschijnt via Century Media.

Vomith 2

Foto: Paul Longo

VOMIT FORTH staat bekend staat om zijn ​​nietsontziende sound die ontleend is aan de ondergewaardeerde death metal-scene van de East Coast, bekend van bands zoals Internal Bleeding en Scattered Remnants. Op het nieuwe album 'Seething Malevolence’ horen we meer experimentele en onverwachte geluiden die wijzen op de ‘liefde’ van de band voor acts als Napalm Death en Full of Hell.

Vomith

“’Carnivorous Incantation’ is een zelfreflecterend nummer", vertelt VOMIT FORTH-zanger Kane Gelaznik over het nieuwe nummer. "Het gaat over de effecten van misbruik op onze psyche. Misbruik lokt misbruik uit alsof er een of andere afschuwelijke spreuk over ons allemaal wordt uitgesproken. De song is een manier om trauma's naar buiten te brengen, te begrijpen en eraan voorbij te gaan. Deze video is opzettelijk zenuwslopend en spastisch omdat we willen dat het nummer bijblijft vanwege het onderwerp van het nummer. Ik hoop dat dit slachtoffers van welke vorm van misbruik dan ook helpt om hun trauma te verwerken."