... / Story's / Actueel / ANTHRAX geeft voorproefje van 40ste-verjaardagstournee - Jubileumconcert binnenkort op Blu-ray/cd
Actueel

Updated 26/06/2022

Actueel

ANTHRAX geeft voorproefje van 40ste-verjaardagstournee - Jubileumconcert binnenkort op Blu-ray/cd

De Amerikaanse thrashers van ANTHRAX komen in de herfst naar Eruopa om de viering van hun 40-jarig jubileum extra kracht bij te zetten. Op 15 juli 2022 kunnen we alvast digitaal genieten van het in 2021 opgenomen officiële jubileum (livestream)concert. Een week later volgt de officiële Blu-ray-release (2CD + Blu-ray). 'The Devil You Know' is daar een voorsmaakje van.

Anthrax

'The Devil You Know' was de eerste officiële single van het in 2011 verschenen album ‘Worship Music’. Rolling Stone noemde het ‘... een meedogenloos zwaar nummer ... zo agressief en straffend als je van de band zou verwachten, maar met een vleugje old school AC/DC’, Loudwire schreef dan weer dat het ‘verslavend en voortstuwend was’ en dat ‘Scott (Ian) uitpakt met wat de riff van het jaar zou kunnen zijn’.

Anthrax XL

ANTHRAX vierde hun 40-jarig jubileum officieel op 18 juli 2021, maar moest vanwege Covid hun wereldwijde tourplannen annuleren en uitstellen naar 2022. In de komende herfstmaanden kunnen Joey Belladonna, Scott Ian, Frank Bello, Charlie Benante en gitarist Jon Donais eindelijk op die wereldwijde jubileumtour gaan. Eind september komen ze naar Europa om een ​​vijf weken durende run te headlinen met MUNICIPAL WASTE.

Fans kunnen vanaf 15 juli 2022 alvast genieten van de livestream, een week later is de fysieke release aan de beurt.

Livedata

10/10/22 - Ancienne Belgique, Brussel (BE)

11/10/22 - 013, Tilburg (NL)