... / Story's / Actueel / QUEENSRŸCHE brengt met ‘In Extremis’ eerste nummer en video uit van ‘Digital Noise Alliance’
Actueel

QUEENSRŸCHE brengt met ‘In Extremis’ eerste nummer en video uit van ‘Digital Noise Alliance’

Met een carrière die niet alleen meerdere genres omvat, maar ook hun eigen koers heeft bepaald, blijft QUEENSRŸCHE een kracht op zich. ‘Digital Noise Alliance’, het 16de studioalbum van QUEENSRŸCHE, dat op 7 oktober uitkomt, zet de steeds evoluerende erfenis voort die de in Bellvue Washington geboren band in 1982 begon toen ze voor het eerst van zich lieten horen met hun enorm goed ontvangen titelloze, vier nummers tellende EP.

Queensrÿche - Foto: Silly Robot Studios

Foto: Silly Robot Studios

Hun recente tour door de VS met Judas Priest bewees dat de tijd van de band ‘off the road’ en in de studio hun ambitie en vuur alleen maar aanwakkerde. Voor ‘Digital Noise Alliance’ werkte QUEENSRŸCHE opnieuw samen met producer Zeuss (Rob Zombie, Hatebreed) en breekt niet alleen de prestaties van uit het verleden, maar laat ook zien wat de toekomst in petto heeft voor de band. Het album toont aan hoe de groep moeiteloos van kracht naar kracht gaat: onmiddellijk en tot nadenken stemmend. Typisch QUEENSRŸCHE.

Queensrÿche Digital Noise Alliance cover

De band merkt op: “Dit nummer gaat over op je sterfbed liggen, omringd door je dierbaren. Vastklampen aan het laatste beschikbare zintuig, hen laten weten dat je hen nog steeds zult horen als correspondentie met het waargenomen bewustzijn zichtbaar is. Andere conceptuele metaforen flitsen aan en uit, waarbij ze nota nemen van een wereld die niet zal buigen om dergelijk lijden te accommoderen, noch een universum van spot of een universum zonder dergelijke vermogens zal accepteren.”

Binnenkort meer nieuws over QUEENSRŸCHE, het nieuwe album en voorverkoopopties. 

Een eerste voorproefje van ‘Digital Noise Alliance’ krijg je met ‘In Extremis’ dat beschikbaar is op alle digitale platforms.